Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nevládal stáť, ani rozprávať. Napriek tomu si sadol za volant
Zdielať na

Nevládal stáť, ani rozprávať. Napriek tomu si sadol za volant

HUMENNÉ / Nevládal rozprávať, nedokázal poriadne chodiť, no zrejme mal dosť odvahy na to, aby si sadol za volant. Jazdu 34-ročného Sninčana zastavil stojan na čerpacej stanici. Peter nielenže netušil, čo sa okolo neho deje, ale dokonca sa čudoval, čo to s ním vlastne policajti robia.

Auto 34-ročného muža zastavil stojan na čerpacej stanici. Za volantom vozidla s košickým evidenčným číslom sedel Peter zo Sniny. Práve vošiel do Humenného a na prvej čerpacej stanici sa jeho jazda skončila. Jeden náraz mu zrejme nestačil. Podľa zistení polície chcel v jazde pokračovať ďalej, no napokon si to rozmyslel a predsa len vozidlo odstavil. Našťastie. "Vodič na mieste dopravnej nehody bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,5 promile," Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

Pri opakovanej dychovej skúške dokonca nafúkal ešte viac. Odborník na závislosti vysvetľuje, že vodič sa zrejme potúžil tvrdým alkoholom, a to tesne pred jazdou. "To môže byť pol litra vodke tesne predtým alebo aj liter vodky. Záleží veľmi od metabolizmu. Pravdepodobne to boli liehoviny," hovorí Ľubomír Okruhlica, odborník MZ SR na závislosti.

Z toho, čo sa okolo neho deje, si muž ťažkú hlavu nerobil. V policajnom aute zaspal. Ledva chodil a iba veľmi ťažko rozprával. Nevedel povedal, koľko a prečo vlastne pil. A nerozumel tomu, čo s ním vlastne policajti robia. "Ja neviem. Ja neviem, prečo ma odchytili," dostal zo seba vodič. Peter sa postaral o škodu vo výške viac ako 700 eur. A vyslúžil si ešte aj obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy