Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matúška zavalil strom, vinníka zatiaľ nenašli
Zdielať na

Matúška zavalil strom, vinníka zatiaľ nenašli

BRATISLAVA / Za smrť chlapčeka, ktorého pred dva a pol rokmi v Bratislave na školskom dvore zabil vyvrátený strom, nik neponesie zodpovednosť. Sudkyňa Okresného súdu Bratislava IV. popoludní vyniesla rozsudok, ktorým oslobodila spod obžaloby riaditeľa cirkevnej školy, dve vychovávateľky a zamestnanca, ktorý sa staral o školský dvor.

V januári 2015 bol v Bratislave kalamitný stav, keď počas vyučovania vychovávateľky nechali deti, aby sa vyšli zahrať na zasnežený školský dvor. Matúško sa hral pri strome, ktorý sa v jednom okamihu vyvrátil a chlapča zavalil svojou váhou. Dieťa na druhý deň po tragédii zomrelo pre krvácanie a silný opuch mozgu.

Vyšetrovanie vyústilo do obvinenia riaditeľa cirkevnej školy Sv. Františka z Assisi a ďalších troch osôb. Riaditeľa a zamestnanca údržby obžalovali pre všeobecné ohrozenie, vychovávateľky pre usmrtenie. Podľa súdu však dôkazy preukázali, že obžalovaní neporušili zákony a nemohli ani predvídať to, že strom hnijúci v koreňoch môže pod ťarchou snehu spadnúť. Proces sa však nekončí, prokuratúra podala po vynesení rozsudku odvolanie do viny pre štyroch obžalovaných. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy