Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Auto preletelo cez most a zrútilo sa do rieky. Vodič pád neprežil
Zdielať na

Auto preletelo cez most a zrútilo sa do rieky. Vodič pád neprežil

KOŠKOVCE / Tragickej nehode predchádzala hádka s bratom. Mladý muž potom nahnevaný sadol do auta, ale domov sa už nevrátil. Vodič oprotiidúceho vozidla videl, ako auto doslova vyletelo z cesty a z mosta ponad rieku sa zrútilo. Záchranné zložky o jeho život bojovali desiatky minút. Polícia pri vyšetrovaní zistila, že 25-ročný Gejza nemal za volantom čo robiť.

Gejza sa vracal domov do Zbudského Dlhého z futbalového zápasu okolo šiestej večer. Podľa jeho známych sa krátko predtým pohádal s bratom. Zrejme šialene rýchla jazda spôsobila, že riadenie nezvládol, narazil do zvodidiel na moste nad riekou. Auto sa pretočilo a zrútilo sa do vody. "Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy povahe a stavu vozovky, pravou časťou vozidla vyšiel na zvodidlo, ktoré vozidlo pretočilo a spadlo na strechu do potoka," telefonoval hovorca policajného zboru, Daniel Džobanik.

Ako prví zo záchranných zložiek pomáhali policajti. Na miesto dorazili za pár sekúnd, keďže hliadkovali iba kúsok od miesta nehody. "Po príchode na miesto zásahu sa vodič nachádzal hlavou vo vode," povedal veliteľ zásahu Miroslav Hrubovčák. Nasledoval boj o jeho život. 

Oživovali ho asi 45 minút, žiaľ neúspešne. Policajti neskôr zistili, že muž za volantom nemal čo robiť. "Muž mal vodičský preukaz zadržaný a taktiež mal udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov do októbra tohto roka," uviedol Džobanik. V prípade začali trestné stíhanie, a to pre usmrtenie v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. Nasledovať bude aj súdno-lekárska pitva, ktorá preukáže, či muž pred jazdou pil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy