Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Bratislave evakuovali Hlavnú stanicu, policajti hľadali bombu
Zdielať na

V Bratislave evakuovali Hlavnú stanicu, policajti hľadali bombu

BRATISLAVA / V nedeľu večer polícia evakuovala v Bratislave železničnú stanicu pre bombovú hrozbu. Na policajnú linku zavolal podvečer mužský hlas a oznámil, že na Hlavnej stanici v Bratislave sa nachádza bomba. Polícia ihneď po telefonáte zareagovala a začala evakuáciu.

"Dnes večer nám mužský hlas oznámil prítomnosť bomby na železničnej stanici v Bratislave. Bezodkladne sme prijali bezpečnostné opatrenia na všetkých staniciach a evakuovali Hlavnú stanicu. Doprava vlakov bola zastavená," píše polícia na svojej Facebookovej stránke.

Krátko po nahlásení bomby sa polícii podarilo zadržať podozrivého 28-ročného muža. Na staniciach naďalej prebiehali príslušné opatrenia. Pred stanicou ostali stovky cestujúcich, ktorí plánovali cestovať vlakom. Mnohí z nich ani nevedeli, čo sa deje a ako dlho ostanú na ulici. Od deviatej večer, teda krátko po telefonáte, polícia opáskovala všetky stanice v hlavnom meste. Na miesta dorazili aj pyrotechnici a psovodi, ktorí objekty prehľadali. Ukázalo sa, že aj tentokrát išlo iba o falošný poplach. Okolo 22:50 policajti na stanicu opäť pustili ľudí, pyrotechnici žiadnu bombu nenašli.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva, hrozí v prípade preukázania viny páchateľovi väzenie až päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy