Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kúpil si motorku, aj keď nemá vodičák. Prvá jazda skončila nehodou
Zdielať na

Kúpil si motorku, aj keď nemá vodičák. Prvá jazda skončila nehodou

BRATISLAVA / Mladého vodiča po havárii na motorke museli previesť do nemocnice letecky. Mladík však nemal vodičský preukaz ani na auto, ani na motorku. Už v minulosti ho polícia nachytala za volantom bez vodičáku.

Motorkár, ktorý havaroval pri obci Most pri Bratislave utrpel vážne zranenia. Mladík (21) si pri páde zlomil nohu. Keďže išlo o otvorenú zlomeninu, záchranári ho museli letecky transportovať.

Mladý vodič však nemá vodičské oprávnenie ani na auto, ani na motorku. Polícia ho už v minulosti nachytala za volantom bez vodičáku a dostal zákaz činnosti viesť motorové vozidlo. Mladík sa zrejme nepoučil a kúpil si motorku. Jeho prvá jazda na nej skončila nehodou. 

Podľa zadokumentovaných stôp a výpovedí svedkov to vyzerá tak, že chcel predbehnúť pred ním idúce vozidlo. Manéver však nezvládol a s motorkou spadol. 

Nariadený bol aj odber krvi. Z toho vyšetrovatelia zistia, či pred jazdou nepil. Vodičovi opäť hrozí v správnom konaní zákaz činnosti viesť motorové vozidlo až na 5 rokov a bloková pokuta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy