Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chlapca zrazilo auto len kúsok od školy
Zdielať na

Chlapca zrazilo auto len kúsok od školy

SNINA / Nehoda sa stala iba pár metrov od školy, keď 10-ročný chlapec chcel na kolobežke prejsť cez cestu. Auto mu podľa svedkov prešlo po nohe. Chlapca potom záchranári previezli do nemocnice. Vodičovi auta bolo veľmi ľúto, čo sa stalo, no tvrdí, že dieťa vôbec nevidel. Podľa miestnych obyvateľov pred školou chýba retardér alebo priechod pre chodcov.

Nehoda sa stala krátko pred ôsmou hodinou ráno. Školák sa práve chystal do školy, no už tam nestihol dôjsť. Zrazilo ho auto. "Akurát tu bola veľká premávka, lebo bol tu autobus...veľa detí tu bolo. No je mi to ľúto," nehoda mrzela vodiča auta.

"Na miestnej komunikácii došlo k stretu medzi osobným motorovým vozidlom, ktoré viedol 32 ročný Sninčan a 10 ročným chlapcom na kolobežke," telefonuje Jana Migaľová, hovorkyňa policajného zboru v Prešove.

Vodič auta povedal, že to bola sekunda. Autom sa práve pohol. Tvrdí, že dieťa vôbec nevidel, vletel mu pod kolesá. Pred školou bola ráno podľa jeho slov hustá premávka. "Skôr som myslel, že on do mňa buchol, že sa nič nestalo lenže vyšiel dom von a on začal kričať, že ho noha bolí. Chcel som ho odviezť do nemocnice, ale on chcel záchranku," povedal o udalosti vodič.  Zraneného 10-ročného chlapca previezli s poranenou nohou do nemocnice v Snine. Príčinu dopravnej nehody a mieru zavinenia jej účastníkov polícia vyšetruje. "Prítomnosť alkoholu bola u vodiča vylúčená vykonanou dychovou skúškou, ktorá bola negatívna," informuje Migaľová.

Obyvatelia upozornili, že by sa v blízkosti školy hodil retardér alebo aspoň priechod pre chodcov. Mesto sa tomuto návrhu úplne nebráni. "Ak by takáto požiadavka bola, bude sa umiestnením retardéra pri základnej škole zaoberať komisia verejného poriadku , bezpečnosti a dopravy pri mestskom zastupiteľstve," hovorí Eva Mihalíková, hovorkyňa mesta Snina. Dovtedy polícia vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti, zvlášť v letnom období. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy