Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kukláči a polícia obsadili budovu poisťovne. Prešetrujú sťažnosti ľudí
Zdielať na

Kukláči a polícia obsadili budovu poisťovne. Prešetrujú sťažnosti ľudí

KOŠICE / Vo štvrtok v ranných hodinách vtrhli policajti a kukláči do miestnej poisťovne, na ktorú už dlhodobo mali dostáva sťažnosti od poistencov. Údajne viackrát prichádzali o svoje úspory.

Po ôsmej hodine ráno poisťovňu Rapid Life obsadili kukláči a policajti v obrnených autách. Poisťovňa sa mala zaoberať životnými poisteniami. "Národná banka Slovenska dnes zaviedla nútenú správu nad poisťovňou Rapid Life, ktorá závažne ohrozuje práva klientov" tak znelo oficiálne stanovisko Vladimír Dvořáček, ktorý zastupuje NBS.

Už dlhšiu dobu bola terčom sťažností poistencov, ktorí údajne mali o svoje úspory viackrát prísť. Na zvláštne praktiky poisťovne Rapid life z Košíc upozorňovali aj naši diváci, ktorí si tam uzavreli životné poistky. V budove sa nachádzala polícia s pracovníkmi Národnej banky Slovenska (NBS). "Poisťovňa nekonala s náležitou starostlivosťou pri plnení nárokov klientov z poistných zmlúv," dodal Dvořáček. Podľa našich informácii do pancierovaného auta nakladali veci, ktoré by mali poslúžiť ako dôkazy o podozrivých praktikách poisťovne.

Zamestnanci si mohli z kancelárií vziať iba osobné veci. Okrem tho, že poisťovňa nevyplácala klientom záväzky, ktoré zo zmluvy vyplývali, musia teraz prešetriť aj podozrenie na prevádzanie peňazí poistencov na tretiu osobu.  

Hovorca poisťovne ​Roman Hytka oznámil, že nasledujúci týždeň zorganizujú tlačovú konferenciu na túto tému. Národná banka počíta aspoň s tisíckami poškodených klientov. Prvé problémy začali už v roku 2009, kedy sa nespokojní zákazníci začali pred budovou búriť. Podľa NBS prevzala ochranu spotrebiteľa v roku 2015 a teda až vtedy mohli začať s ďalšími krokmi. 

Odteraz na majetok tejto inštitúcie bude dohliadať nútená správkyňa, ale je otázne, či to bude postačovať na to, aby peniaze vrátili všetkým klientom. Najprv totiž musí zhodnotiť majetok poisťovne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy