Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbili ich, odmietli ich ošetriť a ani policajti neprijali ich trestné oznámenie
Zdielať na

Zbili ich, odmietli ich ošetriť a ani policajti neprijali ich trestné oznámenie

KEŽMAROK / Zbili ich na ulici, zdravotná sestra oboch zranených z nemocnice v Kežmarku poslala preč a nezavolala ani sanitku. Tvrdí to rodina zo Spišskej Belej. Krvácajúci Michal tak s otrasom mozgu musel odviezť autom do Popradu svojho zraneného otčima i vystrašenú mamu. A to nebolo všetko. Polícia odmietla od nich prijať trestné oznámenie.

Muž tvrdí, že ho pred bytovkou napadol kamarát a následne ušiel. Jeho mama to videla z balkóna, no nestihla už zasiahnuť a tak sa obaja, aj s jej druhom, vybrali k útočníkovi. Tam sa ale strhla bitka priamo na ulici. "Napadli ma, roztrhli mi obočie, otčimovi roztrhli väzy v kolene, ako ho začali kopať," hovorí napadnutý Michal. Podľa trojice na nich útočilo asi 10 ľudí, no podarilo sa im ujsť. 

Hneď po bitke sa ponáhľali do kežmarskej nemocnice, Michal a jeho otčim potrebovali ošetrenie. Tvrdia, že zdravotná sestra ich poslala preč. "Stihla som jej len povedať, že nás napadli cigáni a potrebovali by sme ošetrenie, že chlapec krváca, oko ho bolí, nevidí na neho. Sestrička nám povedala, že röntgen je len do šiestej, ani chirurgia už nie je a máme ísť do popradskej nemocnice," hovorí Michalova mama Silvia.

Ak je tvrdenie trojice pravdivé, riaditeľ kežmarskej nemocnice s postupom sestry nesúhlasí. "Zdravotná sestra musí byť pripravená na to, že pacient alebo rodinný príslušník je emotívne nafixovaný na toho zraneného a mala by takúto situáciu bez problémov zvládnuť," vyjadril sa riaditeľ nemocnice, Viktor Halíř. Situáciu aktuálne preverujú. 

Matka poškodeného si myslí, že sestra im mohla zavolať aspoň sanitku. Neostalo im nič iné, ako sadnúť do auta a ísť do popradskej nemocnice. Silvia však nemá vodičský preukaz, zranený otčim nemohol ohnúť nohu, a tak musel šoférovať krvácajúci Michal s otrasom mozgu. "Komunikoval som s ním, aby neodpadol, lebo mu bolo naozaj zle," hovorí Michalov otčim Ľubo. Potrhané väzy aj otras mozgu napadnutým mužom v popradskej nemocnici vyšetrením potvrdili. 

Tým sa tortúra neskončila. Po návrate do Spišskej Belej išli na policajné oddelenie podať na útočníkov trestné oznámenie. "Policajtka sa opýtala na naše mená a už vedela, že nie my sme boli napadnutí, ale že my sme napadli, že my sme vystrájali," hovorí napadnutý Ľubo. Trestné oznámenie neprijala, v stredu ráno im však zavolal osobne riaditeľ policajného oddelenia, aby sa im ospravedlnil. Prípad polícia riadne prešetrí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy