Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vyzliekol sa pri fontáne do ponožiek a ostal nehybne stáť
Zdielať na

Vyzliekol sa pri fontáne do ponožiek a ostal nehybne stáť

RUŽOMBEROK / Kuriózny prípad výtržníctva vyšetrujú policajti z Ružomberka. V centre mesta sa počas dňa pohyboval nahý muž. Z ničoho nič sa vyzliekol pri fontáne a len v ponožkách zostal stáť uprostred pešej zóny.

Podľa záberov z bezpečnostných kamier sa celá situácia začala celkom nevinne. Muž prišiel k fontáne v centre mesta a začal sa vyzliekať, napokon však zostal len v ponožkách. Nič nehovoril, len nehybne stál uprostred prechádzajúcich ľudí. Predavačky z okolitých obchodov privolali mestskú políciu, následne si prípad prevzali ich kolegovia zo štátnej. 

"Muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,22 mg/l (2,54 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. 53-ročný Peter z Ružomberka už čelí obvineniu z prečinu výtržníctva," povedal Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Okrem kurióznych prípadov, akým bol bezpochyby aj nahý muž v centre mesta, pomáhajú kamery mestskej polície aj pri objasňovaní závažnejších trestných činov a priestupkov. V ostatnom období sa v meste rozmohli krádeže bicyklov. Tie sa bez očitých svedkov objasňujú pomerne ťažko a ak sa aj nájde podozrivý, bez presvedčivého dôkazu je zložité dokázať jeho vinu. Kamera teda policajtom pomáha, tak mestským, ako aj štátnym. 

"V zmysle zákona o osobných údajoch kamerové záznamy archivujeme maximálne 15 dní a potom sa automaticky premazávajú," objasňuje Roman Jankovič, preventista MsP Ružomberok. Na bezpečnosť a poriadok v Ružomberku momentálne dohliada 27 kamier mestskej polície, v najbližších mesiacoch k nim má pribudnúť ďalších minimálne päť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy