Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na juhu Slovenska zabili troch psov. Podozrivý je 21-ročný mladík
Zdielať na

Na juhu Slovenska zabili troch psov. Podozrivý je 21-ročný mladík

HURBANOVO / Deti to vraj nechceli, údajne na tom nástojila mama. V dedine na juhu Slovenska zabili troch, ani nie ročných psov a sučku sa pokúsili ubiť sekerou. Vraj zo strachu pred pokutou. Hrozila za to, že psy ušli na ulicu. Podozrivým je poslušný 21-ročný syn. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Zvláštne zvuky a zavíjanie počuli vo štvrtok podvečer susedia spoza brány rodinného domu, zavolali preto políciu. Tá bola v dome, v ktorom žijú s rodičmi ich dve dospelé deti, už aj predpoludním. Pätica psíkov, ktoré syn postupne priniesol, sa opäť dostali na ulicu.

Susedia sa svorky, malých psíkov vo veku do jedného roka, a 5-ročnej sučky vraj báli. Policajti na to rodinu upozornili. Aj keď psy boli vraj zaočkované a neboli nebezpečné. Mama pokutu platiť nechcela - nútila syna konať – ten keď prišiel večer z práce, nevedel kam ich vziať, ani s čím priviazať.

"Mama hovorila, že ak ich neviem odniesť, aby som ich tresol po hlave. Hneď som to aj oľutoval," hovorí syn, ktorý je podozrivý z týranie zvierat. 

Domáca pani počas našej návštevy z domu nevyšla, stihla nám vynadať spoza okna.

"Ja som to nechcel dovoliť, ale mama nástojila," vysvetľuje sestra podozrivého. 

Dvaja prežili

Troch psíkov utopil v smetnej nádobe, najstaršia sučka, mama šteniatka sa bránila, začala hrýzť a zavíjať.

Dvaja z piatich psíkov, vďaka upozorneniu suseda a rýchlemu zásahu polície mali šťastie. V noci o jedenástej ich preniesli do Hurbanova.

"Išlo o jedno šteniatko a jednu sučku, že buchli sekerou po hlave a ľavé očko má poranené. potom sa zistilo, že tam boli ďalší traja, ktorí už nemali to šťastie," hovorí Marián Ostružlík, veterinár. 

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu týrania zvierat," povedala hovorkyňa polícia, Božena Bruchterová. 

Obaja preživší zostávajú dočasne u veterinára, po sterilizácii im budú hľadať nový domov.

"Už vtedy sme zhrození, keď nájdeme vonku vyhodených psov, alebo nechcených pri útulku, ale toto, že človek chytí vlastných psov a začne mu búchať sekerou po hlave ...," konštatuje veterinár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy