Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pacientka tvrdí, že ju zbil lekár. Nemocnica fyzické násilie odmieta
Zdielať na

Pacientka tvrdí, že ju zbil lekár. Nemocnica fyzické násilie odmieta

KROMPACHY / V nemocnici v Krompachoch mali poriadny rozruch. Tehotnú Janu z Bystrian tam podľa pacientky a jej rodiny napadol tamojší lekár. Žena vraj chcela opustiť oddelenie, na ktorom bola hospitalizovaná. Nemocnica incident priznáva, ale opisuje ho inak, ako pacientka a jej rodina.

Podľa Bystrančanky sa celý incident odohral na gynekologicko-pôrodnickom oddelení. Jana tvrdí, že ju lekár napadol, keď chcela ísť na vychádzky. "Otec ma nezbije, frajer ma nezbije. Tak on bude na mňa dvíhať ruku? Ja neviem, prečo ma napadol," hovorí pacientka Jana.

Žena tvrdí, že si chcela ísť po veci pred nemocnicu, kde ju čakala matka. Jej lekárovi sa ale opustenie oddelenia nepozdávalo a budúc mamičku vraj napadol. "Dal mi facku," hovorí Jana.

Nemocnica incident priznáva, no fyzické násilie odmieta. A to na základe vlastného vyšetrovania. "Na základe interného šetrenia sme dospeli k tomu, že pacientka nedodržiavala liečebný režim. Údajné napadnutie pacientky zásadne odmietame," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Marta Csergeová.

Rodina podala aj trestné oznámenie na polícií. Ktorá z dotknutých strán hovorí pravdu, tak budú musieť vyriešiť muži zákona. "V tejto súvislosti sme dnes priali oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Vec je v štádiu objasňovania," uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy