Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rodinná stanovačka sa skončila smrťou chlapca (2)
Zdielať na

Rodinná stanovačka sa skončila smrťou chlapca (2)

MALÁ DEDINKA / Len dvojročný chlapček sa stratil rodičom na stanovačke. Na Malom Dunaji pri obciach Malá Dedinka a Tomášov v seneckom okrese nastala okamžite panika a neúnavné hľadanie chlapčeka.

To, že je dieťa nezvestné pri obci Nová Dedinka, nahlásili na linku 158 dnes popoludní približne o 14 hodine. Na miesto okamžite dorazili všetky záchranné zložky. Záchranári hneď spustili čln na hladinu vody a prečesávali všetky možné miesta. "Prišli hasiči, rýchlo sa nalodili. Chvíľku tu ešte pátrali, či majú zložiť tú loďku hore alebo dole. Boli za nami, pýtali sa nás, že či sme niečo nepozorovali. Za chvíľku na to prišla sanitka a naozaj veľmi rýchlo naskákali do člna," opísal situáciu rybár. 

Dieťa sa malo podľa polície stratiť v katastrálnom území obce Bernolákovo. Presnejšie v blízkosti vodného toku Malého Dunaja, v smere na Novú Dedinku. Tam na brehu rieky mala jeho rodina stanovať. Na linku tiesňového volania 155 bola onedlho prijatá výzva o poruche vedomia maloletej osoby následkom topenia. Nasadili aj záchranársky vrtuľník. Všetci robili maximum pre záchranu len dvojročného dieťaťa. "Krátko po 14.30 h sme prijali informáciu o resuscitácií dieťaťa, ktoré bolo vytiahnuté z vodného toku rieky," potvrdil hovorca KR PZ BA, Michal Szeiff. 

Podľa našich informácií tejto tragédii predchádzal popoludňajší oddych rodičov v stane. Údajne zaspali a keď sa zobudili ich milovaný chlapček bol preč. Žiaľ, zachrániť sa ho už nepodarilo. Oživovali ho niekoľko desiatok minút. "Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu bola záchranármi vykonávaná rozšírená resuscitácia. I napriek rýchlemu zásahu záchranárov a snahe lekár následne konštatoval úmrtie u maloletej osoby," oznámil Andrej Hirjak, hovorca Operačného strediska ZZS.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy