Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri oprave výťahu sa dvaja muži zrútili z ôsmeho poschodia
Zdielať na

Pri oprave výťahu sa dvaja muži zrútili z ôsmeho poschodia

NOVÉ ZÁMKY / Ťažký pracovný úraz utrpeli dvaja muži pri modernizácii výťahovej kabíny v jednom z obytných domov v Nových Zámkoch. Zamestnanci novozámockého bytového družstva pád z takmer 20 metrovej výšky prežili, s ťažkými poraneniami ich previezli do novozámockej nemocnice.

V jednom z najstarších panelových domov v Nových Zámkoch sa pri prácach na výmene nákladného výťahu odtrhla reťaz pracovnej plošiny. Dvaja muži, 49-ročný Ľubomír a 33-ročný Zoltán, sa zrútili z 8. poschodia do výťahovej šachty. Výťahovú kabínu menili v rámci plánovanej rekonštrukcie. Zranených mužov po páde z takmer 20 metrovej výšky museli vyniesť z približne jeden a pol metra hlbokej šachty novozámockí hasiči.

"Nakoľko padli s tou montážnou plošinou, nachádzalo sa tam množstvo rôznych úlomkov a bolo dosť obtiažne ich dostať von z tej šachty, nakoniec sa nám to podarilo a boli odovzdaní do opatery lekára," opísal zásah Jozef Holubica, HaZZ NZ. Oboch okamžite previezli do novozámockej nemocnice. Starší, Ľubomír, má otvorené zlomeniny kostí oboch členkov a leží na oddelení úrazovej chirurgie. Druhý muž je hospitalizovaný na klinike anestéziológie s vážnymi poraneniami, čakajú ho operačné zákroky.

Prípad okrem polície preveruje aj inšpektorát práce. Pracovná plošina bola vo výške 8. poschodia uchytená viazacím prostriedkom a reťazou. To, či boli pri práci vo výške istení lanami aj samotní montéri, sa redaktorka TV JOJ nedozvedala. Ich zamestnávateľ odpoveď prisľúbili až na pondelok. "Inšpektori zaznamenali viacero porušení právnych predpisov v oblasti ochrany života a zdravia, miera a rozsah sú v štádiu vyšetrovania," vyjadril sa predbežne riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre, Róbert  Bulla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy