Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nicholsonová: Finančná správa topila vyšetrovanie daňových podvodov
Zdielať na

Nicholsonová: Finančná správa topila vyšetrovanie daňových podvodov

BRATISLAVA / Podľa opozičnej poslankyňe Nicholsonovej zo strany SaS, Finančná správa "topila" vyšetrovanie daňových podvodov, z ktorých je podozrivá firma veľkopodnikateľa v stavebníctve Miroslava Remetu.

Kriminálny úrad Finančnej správy prešetruje daňové podozrenia takmer rok, mal vypracovať aj trestné oznámenie. Ide o viac ako milión eur. Finančné správa ale podanie na políciu podľa poslankyne neodoslala. 

"Podľa podnetu mali dať do účtovníctva spoločnosti fiktívne faktúry s rôznymi firmami, z ktorých časť vlastnia práve majitelia spoločnosti Dúha a.s," vyhlásila poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. TV JOJ požiadala o stanovisko k tvrdeniu dvoch opozičných poslancov spoločnosť Dúhu a.s aj Finančnú správu. Poslali písomné stanoviská. Finančná správa tvrdí, že poslanci SaS tvrdieniami zvádzali, neoverili si skutočnosti, mali cieľ len politicky zneužiť Finančnú správu. Ďalej uviedli, že este stále prebieha vyšetrovanie, preto nemohli trestné oznámenie vypracovať.

Z obvinení poslancov SaS si nerobí ťažkú hlavu ani spoločnosť Dúha a.s. "Viac ako 40 kontrol, dožiadaní a preverovaní dopadlo bez nálezu. Aj podnety na začatie trestných konaní a konanie Kriminálneho úradu FS boli uzavreté a sú už neaktuálne,"  uviedli vo svojom písomnom vyjadrení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy