Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči zasahujú pri požiari bytovky, evakuovali 30 ľudí
Zdielať na

Hasiči zasahujú pri požiari bytovky, evakuovali 30 ľudí

Archívne video

PREŠOV,KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Prešovskí hasiči aktuálne zasahujú pri požiari bytovky na ulici Arm. g. Svobodu v Prešove. Požiar vypukol na 5. poschodí. Hasiči zasahujú aj pri požiari lesa, rúbaniska a mladiny, ktorý vypukol v nedeľu podvečer pri obci Nesluša v okrese Kysucké Nové Mesto.

Na mieste zasahuje 12 hasičov so 4 kusmi hasičskej techniky. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, zatiaľ nie sú zistené žiadne zranené osoby. Evakuovať ale museli 30 osôb. "Požiar je lokalizovaný, zásah ale stále prebieha,“ uviedol krátko po 19. hodine operačný dôstojník.

Hasiči zasahujú aj pri požiari lesa, rúbaniska a mladiny, ktorý vypukol dnes podvečer pri obci Nesluša v okrese Kysucké Nové Mesto. Oheň sa už rozšíril na plochu asi 300 x 300 metrov v ťažko dostupnom teréne. Zranenia osôb nie sú hlásené.

Hasičom sa o ôsmej hodine podarilo dostať požiar pod kontrolu. Požiar sa rozhorel na mladých stromčekoch a zasiahol celkovú plochu približne 1,5 hektára. Pri udalosti zasahuje viac ako 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na pomoc prišli aj hasiči z DHZO Kysucký Lieskovec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy