Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kukláči zatkli v Bratislave na ulici expolicajta, bol na úteku 5 rokov
Zdielať na

Kukláči zatkli v Bratislave na ulici expolicajta, bol na úteku 5 rokov

BRATISLAVA / Posledný člen zločineckej skupiny takzvanej Záreckého gangu, ktorý sa volal podľa jeho zakladateľa, je vo väzbe. Polícia po ňom pátrala vyše 5 rokov. Štyridsaťpäť ročný expolicajt Slavomír K. bol členom skupiny, ktorá chcela pripraviť štát na daniach o milóny eur.

Hlavou skupiny bol Ján Zárecký, podľa polície šéfoval 17 člennému gangu. Za mrežami chýbal už iba 45 ročný Slavomír, ktorý sa vyše päť rokov pred spravodlivosťou ukrýval. A práve jeho zadržali policajti v pondelok v hlavnom meste. Akcia bola rýchla.

Slavomír prechádzal po priechode pre chodcov na rušnej Dunajskej ulici, kde ho polícia zadržala. Pri domovej prehliadke našli aj nelegálne držanú strelnú zbraň.

"Menovaný bol na úteku pred spravodlivosťou od roku 2012, kedy ho Najvyšší súd odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní päť rokov," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Slavomír, ešte v roku 2003, ako člen organizovanej zločineckej skupiny mal spolu aj s ďalšími osobami vydierať košického podnikateľa. Skupina okolo Záreckého, podnikateľa vylákala do Bratislavy, kde mali uzavrieť obchod. Stretli sa na vopred dohodnutej čerpacej stanici, kde ho obvinili, že im dlhuje peniaze.

Dokonca chceli splnomocnenie na užívanie jeho majetku. Zavliekli ho do lesa, kde sa mu podľa spisu vyhrážali prestrelením nôh. Košičan im dal kľúče od luxusného auta a trištvrte milióna korún. Tucet odsúdených mužov figurovali v rôznych spoločnostiach.

Polícia zadržala hľadaného expolicajta Slavomír K

Polícia zadržala hľadaného expolicajta Slavomír K

Policia SR

​Ako uviedol ešte v roku 2014 prokurátor Špeciálnej prokuratúry, vytvárali fiktívne obchodné reťazce. Škoda presahuje 4,5 milióna eur. Polovica z dvanástich mužov sa nakoniec priznala a na trestoch sa dohodli. Išli tak rovno do výkonu trestu.

Práve 45 ročný Slavomír bol posledným mohykánom, ktorý sa spravodlivosti vyhýbal a ukrýval. Po hľadanom mužovi dokonca pátrala aj česká polícia. "Zatknutý bol eskortovaný do ústavu na výkon trestu v Bratislave, kde si bude odpykávať súdom uložený trest," dodal Martin Wäldl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy