Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodiča prebodla tyč, vinník je zatiaľ neznámy
Zdielať na

Vodiča prebodla tyč, vinník je zatiaľ neznámy

KOLÁROVO / Pred viac ako pol rokom prepichla hruď muža takmer tri centimetre hrubá kovová tyč. Záchranári a hasiči, ktorí vtedy dorazili na miesto, neverili vlastným očiam, 47-ročný vodič autobusu z Kolárova s oštepom v hrudi bol totiž pri vedomí a plynule komunikoval. No tento prípad nie je dodnes uzavretý.

Alexander sedel za volantom autobusu, ktorý tri dni pred Silvestrom skončil v poli za Topoľníkmi. Piatim cestujúcim sa neskrivil ani vlas na hlave. Hruď 47-ročného vodiča počas jazdy prebodla cólová oceľová tyč. "Obrovský úder, jak keby vás kopol kôň, najprv som vnímal, či cestujúci sú v poriadku, chcel som vystúpiť a vtedy som zistil, že to nejde," opisuje neuveriteľnú nehodu vodič, Alexander Visnyei. Kovová tyč z protiidúceho kamióna aj s plachtou doslova prebodla čelné sklo autobusu. 

Tyč Alexandra prikovala do sedadla. "Ja som zostal visieť na volante a na rúre. Normálne som počul, ako vyfukujem krv. Nič iné som nevedel spraviť, len vypnúť nezávislé kúrenie a všetko, čo by mohlo urobiť požiar a zapnúť svetlo a potom už vyplo zo mňa silu," hovorí Alexander, ktorý bol celú dobu pri vedomí. Záchranári a následne lekári v ružinovskej nemocnici neverili vlastným očiam – oceľová tyč minula aortu len o centimeter. Stratil dva litre krvi, dva týždne bol v umelom spánku, takmer dva mesiace v nemocniciach. 

"Polícia v prípade obvinila 59 ročného vodiča kamióna, vyšetrovanie stále prebieha, vykonáva sa znalecké dokazovanie," povedala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. Alexander však má na vodiča kamiónu, z ktorého sa tyč uvoľnila, ťažké srdce. To, že by sa plachta spolu s výstužovou tyčou odtrhla náhodou, vylučuje. Je nemožné, aby sa 40 upevňovacích bodov uvoľnilo v jedinom okamihu. "Dokonca musel aj vidieť, lebo ako vietor vyfukuje plachtu, tak stále zakrýva mu spätné zrkadlo," hovorí Alexander.

Prišiel o tretinu pľúc, často sa nedokáže nadýchnuť, má závrate, zatiaľ chodí o palici. Začali sa mu triasť ruky, ale verí, že to prekoná. "Priateľka ma živí, dostávam mesačne asi 150 eur, čo mi nestačí ani na lieky. Takže som nedobrovoľný príživník," smutne konštatuje. Za volant by sa rád vrátil, ale jeho šance sú zatiaľ nejasné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy