Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jedného zo zranených policajtov pustili domov
Zdielať na

Jedného zo zranených policajtov pustili domov

Archívne video

PREŠOV / Prvého z dvojice policajných pilotov zranených pri tragickej havárii vojenského vrtuľníka pri Prešove už prepustili z nemocnice. Pri nehode zomreli dvaja hasiči a dvoch policajných pilotov odviezli do nemocnice, kde museli podstúpiť okamžitú operáciu.

Informovala o tom hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková. Dodala, že druhý pacient je naďalej hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Bol odpojený od umelej pľúcnej ventilácie, avšak jeho zdravotný stav je naďalej vážny," informovala hovorkyňa.

Po tragickej nehode, ktorá sa odohrala v stredu 10. mája popoludní pri výcviku evakuácie osôb, boli obaja policajti v bezvedomí, napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. 

Pád neprežili riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove Radoslav Lacko a veliteľ družstva Peter Toďor. Posledná rozlúčka s nimi sa konala na hasičskej stanici v Prešove v utorok 16. mája. Zatiaľ sa skúmajú čierne skrinky, ktoré predbežne potvrdili, že príčinou bolo zlyhanie motorov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy