Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti z padnutého vrtuľníka sú v kritickom stave
Zdielať na

Policajti z padnutého vrtuľníka sú v kritickom stave

PREŠOV / V stredu popoludní spadol na východe Slovenska vojenský vrtuľník so 4 ľuďmi na palube. Jeden zomrel na mieste tragédie, druhý po prevoze do nemocnice. Dvaja policajti skončili v prešovskej nemocnici. V stredu večer obaja absolvovali neodkladnú operáciu.

Obaja policajti sú v bezvedomí, napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Podľa slov hovorkyne prešovskej nemocnice Renáty Cenkovej, obaja sa museli ešte v stredu večer podrobiť urgentnému operačnému zákroku. Ich zdravotný stav je kritický. Podľa informácií televízie JOJ majú policajti vnútorné zranenia.

Jedného policajta v stredu po tragédii hospitalizovali na oddelení ARO, druhého prijali na úrazovej chirurgii.

Už na mieste tragédie prebiehala 50-minútová resuscitácia. "Mladý muž bol v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácií. Utrpel ťažkú polytraumu, poranenia hlavy a hrudných orgánov. Naši lekári ho asi 50 minút resuscitovali, no zraneniam, ktoré boli nezlúčiteľné so životom, napokon podľahol," uviedla hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ivana Stašková. Z miesta nehody odviezli do nemocnice troch mužov. Ďalšieho hasiča oživovali takmer hodinu už v nemocnici, neúspešne. Podľa zdroja polície mal zranenú hlavu.

​Pri tragickej havárii zahynuli dvaja záchranári – Radoslav Lacko a Peter Toďor. Išlo o dvoch mimoriadne skúsených hasičských záchranárov. Radoslav Lacko sa narodil v roku 1968 v Prešove. Od roku 2015 bol riaditeľom Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, v ktorom pôsobil 25 rokov. Počas služby v Hasičskom a záchrannom zbore mu bola v roku 2005 udelená medaila za službu v HaZZ III. stupňa a v roku 2012 medaila za službu v HaZZ II. stupňa.

Peter Toďor sa narodil v roku 1974 v Prešove, od roku 2012 vykonával funkciu veliteľa družstva na hasičskej stanici v Prešove a bol zároveň inštruktorom leteckej záchrannej služby. V roku 2013 mu bola udelená medaila za službu v HaZZ III. stupňa. Obaja aktívne pracovali na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy