Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Toto sú hrdinovia, ktorí zomreli pri páde vrtuľníka
Zdielať na

FOTO: Toto sú hrdinovia, ktorí zomreli pri páde vrtuľníka

PREŠOV / Hasiči prišli pri stredajšom páde vrtuľníka pri Prešove o dvoch svojich mužov. Tí celú svoju kariéru obetovali pomoci iným. Radoslav Lacko a Peter Toďor.

Pplk. Mgr. Radoslav Lacko sa narodil v roku 1968 v Prešove. V Hasičskom a záchrannom zbore jeho predchádzajúcich právnych formách pôsobil od roku 1992. Svoju službu začal na oddelení požiarnej prevencie Okresnej správy zboru požiarnej ochrany v Prešove, kde pôsobil 4 roky.

V roku 2002 sa stal veliteľom čaty na hasičskej stanici v Prešove a v tejto funkcii zotrval až do roku 2015, kedy bol prezidentom HaZZ menovaný do funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove. Počas služby v Hasičskom a záchrannom zbore mu bola v roku 2012 udelená medaila za službu v HaZZ II. stupňa a v roku 2005 medaila za službu v HaZZ III. stupňa. Radoslav Lacko aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v Hasičskom a záchrannom zbore. 

Npor. Peter Toďor sa narodil v roku 1974 v Prešove. Od roku 1999 do roku 2002 pôsobil na Okresnom úrade na odbore požiarnej ochrany v Sabinove ako príslušník jednotky požiarnej ochrany. Nasledujúcich 8 rokov slúžil ako technik – strojník na hasičskej stanici v Lipanoch. V rokoch 2010 – 2012 pôsobil na hasičskej stanici v Prešove ako hasič záchranár – špecialista. Od 1. novembra 2012 doposiaľ vykonával funkciu veliteľa družstva na spomínanej hasičskej stanici.

Počas služby v Hasičskom a záchrannom zbore mu bola v roku 2013 udelená medaila za službu v HaZZ III. stupňa. Peter Toďor aktívne pracoval na budovaní modulu leteckého hasenia a rozvoji leteckej záchrannej služby v Hasičskom a záchrannom zbore a bol zároveň inštruktorom leteckej záchrannej služby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy