Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hasičom želám vždy šťastný návrat domov. Napísal jeden z hrdinov, ktorý zahynul vo vrtuľníku
Zdielať na

Hasičom želám vždy šťastný návrat domov. Napísal jeden z hrdinov, ktorý zahynul vo vrtuľníku

PREŠOV / Štvrtého mája zverejnil jeden z hasičov, ktorý neprežil pád vrtuľníka pri Prešove, status. Status, z ktorého dnes mrazí. Osud bol k nemu krutý a jeho kolegovi nedoprial to, čo želal ostatným, Domov sa už nevrátia. Česť ich pamiatke.

"Všetkým kolegom hasičom želám k ich dnešnému sviatku vždy šťastný návrat domov zo zásahov bez zranení a povestný kúsok šťastia pri každom výjazde," napísal jeden z hasičov, ktorý pád vrtuľníka neprežil.

​Policajný vrtuľník typu Bell429 sa zrútil na vojenskom letisku vo Vyšnej Šebastovej neďaleko Prešova vo štvrtok popoludní. Na palube boli dvaja policajti a dvaja hasiči, ktorí mali cvičenie. Vrtuľník sa zrútil len dvesto metrov od miesta vzletu zo stometrovej výšky. Na následky zranení zomreli dvaja hasiči.

"Mladý muž bol v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácií. Utrpel ťažkú polytraumu, poranenia hlavy a hrudných orgánov. Naši lekári ho asi 50 minút resuscitovali, no zraneniam, ktoré boli nezlúčiteľné so životom, napokon podľahol," uviedla hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ivana Stašková.

Dvoch policajtov hospitalizovali v prešovskej nemocnici s vážnymi poraneniami. Ako informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove Renáta Cenková, jeden z nich je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie. "Je stabilizovaný, pri vedomí, mimo ohrozenia života. Utrpel zlomeninu pravej stehennej kosti, zlomeniny pravých rebier ako aj tvárových kostí vpravo,“ dodala hovorkyňa. Druhý pacient je v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácii hospitalizovaný na ARO. Utrpel mnohopočetné zlomeniny ľavej dolnej končatiny a mnohopočetné zlomeniny tvárových kostí vľavo. "Je stabilizovaný, v kritickom stave,“ uviedla.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy