Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nora Kabrheľová opäť na súde. Obžaloba ju viní z daňových podvodov
Zdielať na

Nora Kabrheľová opäť na súde. Obžaloba ju viní z daňových podvodov

KOŠICE / Na košickom Okresnom súde sa vo štvrtok na lavici obžalovaných stretli Nora Kabrheľová a košický exekútor. Obžaloba ich viní z daňových podvodov. Oboch v uplynulých dňoch obvinili z ďalších skutkov. Spolu s ďalšími osobami mali predkladať daňovému úradu faktúry za služby, ktoré nikdy nezrealizovali.

Pojednávanie v kauze Kabrheľovej a košického exekútora sa nekonalo ani na piaty pokus. Žalovaná strana totiž podala námietku voči prokuratúre.

Námietku zaujatosti vzniesla košická podnikateľka i obžalovaný exekútor. O ďalšom obvinení sa vraj dozvedeli iba vo štvrtok ráno z médií.

"V tomto štáte by už malo prestať to, že sa ľudia z médií dozvedajú o tom, že sú obvinení," povedal obhajca košickej podnikateľky Ivan Vanko. 

Podľa obvinenia mali predložiť 80 faktúr, daň si tak mali skrátiť o vyše 400 tisíc eur. K dodaniu služieb však nedošlo. Podľa obžalovaných sú zaujatí všetci prokurátori, nielen konkrétny, ktorému bol prípad pridelený.

"Ja som o tom presvedčená a mám dôkazy. Bude vypovedať ako svedok, ktorý potvrdí tieto skutočnosti. Ja si nevymýšľam, bude to tak," vyhlásila košická podnikateľka. 

"My vznášame námietku zaujatosti, nech rozhodne o tom ten koho sa to týka," dodal Vanko. 

"Podľa názoru prokuratúry ide o obštrukčné konanie zo strany právnych zástupcov obžalovaných," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. 

Obe procesné strany napokon navrhli odročenie pojednávania. Na súde sa opäť stretnú až koncom septembra. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy