Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Policajti v Michalovciach našli 16 ľudí natlačených v dodávke
Zdielať na

FOTO: Policajti v Michalovciach našli 16 ľudí natlačených v dodávke

MICHALOVCE / Policajti v stredu vo večerných hodinách zasahovali na východe Slovenska. V Michalovciach počas akcie zastavili dodávku na prepravu osôb. V zadnej časti dodávky bez sedadiel objavili natlačených až 16 ľudí.

Jednotka boja proti nelegálnej migrácii a pohotovostná motorizovaná jednotka si pripísali obrovský úlovok. Všetko nasvedčuje tomu, že priamo pri čine odhalili organizovanú sieť, ktorá sa zaoberá prevádzačstvom. Podľa polície išlo o plánovanú akciu.

Policajti zastavili dodávku s poznávacou značkou z iného okresu. Pri kontrole však zistili, že je plná ľudí. Keď im prikázali vystúpiť, počet osôb sa zastavil až na čísle šestnásť. Všetci boli natlačení a ukrytí v zadnej časti dodávky. Tá bola na prepravu čo najväčšieho počtu osôb prispôsobená, keďže z nej odstránili všetky sedadlá.

Podľa vzhľadu osôb išlo o skupinu pochádzajúcu z oblasti Ázie. Komunikovali iba vo svojej rodnej reči a pri sebe mali iba najnutnejšie veci na oblečenie. Šofér však s policajtmi komunikoval po slovensky a skončil v putách. Všetkých cestujúcich následne policajti naložili a odviezli na cudzinecké oddelenie.

 "Policajti Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s pohotovostnou motorizovanou jednotkou zadržali viacerých štátnych príslušníkov tretej krajiny, ktorí sa nachádzali v dodávke," informovala polícia prostredníctvom sociálnej siete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy