Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena, ktorá bodla svojho muža do srdca, čelí závažnému obvineniu
Zdielať na

Žena, ktorá bodla svojho muža do srdca, čelí závažnému obvineniu

BANSKÁ BYSTRICA / Štyridsaťpäťročná Stanislava, ktorá zavraždila svojho partnera na záhrade, stála pred súdom. Na krku má obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorý jej hrozia desiatky rokov vo väzení.

Svojho partnera Júliusa neľútostne bodla priamo do srdca, za čo jej momentálne hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. 

"Sudkyňa pre prípravné konanie rozhodla o vzatí obvinenej Stanislavy do väzby pre dôvodnú obavu z úteku. Rozhodnutie je právoplatné," informuje Adriana Vašková, hovorkyňa banskobystrického súdu. Spočiatku to vyzeralo ako úraz na záhrade. Keď Stanislava volala záchranku tvrdila, že sa 53-ročný Július napichol na konár. Až pri pitve lekári zistili, že bodné zranenie, priamo do srdca mu spôsobila nožom jeho partnerka.

​Podľa polície žena priznala vyšetrovateľovi všetko, bola značne pod vplyvom alkoholu. Pod vplyvom alkoholu bola aj samotná obeť. Július mal vyše dve promile. Brat obete, s ktorým žili v rodinnom dome nám krátko po vražde povedal, že Július mal problémy s alkoholom a pod jeho vplyvom býval agresívny. Opakovane ju napádal. To mohlo byť motívom samotného útoku. Polícia ale naďalej prešetruje celý prípad. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy