Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická nehoda v Košiciach: Mladý vodič zrazil cyklistu
Zdielať na

Tragická nehoda v Košiciach: Mladý vodič zrazil cyklistu

KOŠICE / V nedeľu podvečer došlo na rýchlostnej ceste R2 v Košiciach k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišiel o život cyklista. Podľa doterajších zistení dvadsaťpäťročný Košičan pravdepodobne v dôsledku nepozornosti zachytil šesťdesiatjedenročného cyklistu, ktorý sa vyhýbal odstavenému vozidlu.

Nehoda sa stala na rýchlostnej ceste R2 v smere z Poľova na Pereš. Po zrážke s cyklistom mladý vodič narazil aj do odstaveného auta, ktoré stálo pri krajnici. Náraz posunul odstavené auto mimo cesty do trávy. "Cyklista pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Mladý vodič neutrpel žiadne zranenia. Škodu pri dopravnej nehode vyčíslili na úrovni 12 500 eur. 

"Dvadsaťpäťročný Košičan viedol vozidlo zn. Mercedes po rýchlostnej ceste v smere od Poľova na Pereš, kde pravdepodobne v dôsledku nepozornosti zachytil cyklistu," povedala Mésarová. 

Šesťdesiatnik zostal nehybne ležať na zemi. Záchranári dorazili na miesto o pár minút a okamžite začali s resuscitáciou vážne zraneného muža.

Záchranári sa pokúšali muža oživovať niekoľko minút. Vážnym zraneniam napokon na mieste podľahol.

"Zrazený cyklista utrpel vážne zranenia mozgu, bázy lebečnej a hrudníka, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Napriek enormnej snahe posádok sa muža nepodarilo zachrániť a skonal na mieste nehody," hovorí Igor Krupa, hovorca košickej záchranky. 

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," objasňuje Mésarová. 

Od začiatku roka na cestách Košického kraja prišli o život 4 vodiči, dvaja chodci a jeden cyklista. Polícia preto upozorňuje na dodržiavanie predpisov a potrebu maximálnej obozretnosti na cestách.

Polícia SR upozorňuje, že v tomto období je potrebná zvýšená opatrnosť, aby nedochádzalo k zbytočným úmrtiam. Cykli a motocyklisti majú oproti vodičom áut veľkú nevýhodu, pretože pri páde nie sú dostatočne chránení. "Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť sa stavu cesty, počasiu i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať," hovorí Mésarová. 

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy, sledovali situáciu v cestnej premávke a správali sa na cestách zodpovedne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy