Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Z nevinného úrazu na záhrade sa vykľula vražda. Obvinená je partnerka muža
Zdielať na

Z nevinného úrazu na záhrade sa vykľula vražda. Obvinená je partnerka muža

DUDINCE / Najskôr to vyzeralo ako nevinný úraz v záhrade, ale v skutočnosti to bola vražda. Záchranárov volali do Dudiniec k mužovi, ktorého mal prepichnúť konár.

"Záchranári sa po príchode na miesto pokúšali 53-ročného muža ešte niekoľko desiatok minút oživovať, no žiaľ neúspešne. Utrpel poranenia hrudníka, ktorým podľahol," povedal Boris Chmel, hovorca záchranárov. 

Stalo sa to v dome v centre Dudiniec. Spočiatku to vyzeralo ako úraz na záhrade. Štyridstaťpäťročná Stanislava povedala záchranárom, že partner Július sa v záhrade nešťastne napichol na konár. 

Obhliadku bezvládneho tela v dome v Dudinciach urobil súdny lekár, no ten mal vážne pochybnosti o tom čo sa odohralo a súdna pitva mu dala za pravdu. Potvrdilo sa, že nešlo o úraz na záhrade, ale bodnutie nožom, z ktorého už polícia obvinila jeho partnerku Stanislavu. 

"Výsledok súdnej pitvy potvrdil, že smrť muža malo spôsobiť bodnutie nožom, ktorým ho mala žena zasiahnuť priamo do srdca," vysvetľuje Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. 

Július, Stanislava a jej dvanásťročný syn sa o rodičovský dom v Dudinciach delili s Júliusovým bratom. Ten nám dnes povedal, že Július prišiel večer domov opitý s partnerkou sa hádali.

Podľa brata bol agresívny

Stanislavu odviedli policajti nadránom na výsluch do Banskej Bystrice. Susedia v ulici sú z večernej drámy prekvapení, spolužitie vraj nebolo ideálne, no že by to skončilo takto tragicky nepredpokladali.

"Neviem si to vysvetliť. Slušne sme sa rozprávali. Sľúbil mi kvety, že mi dá. Ja som nemal proti nemu nič," zhodujú sa susedia. 

Brat obete si myslí, že za všetko môže alkohol a Stanislava sa podľa neho iba bránila. Július vraj často popíjal a ku svojim blízkym bol potom agresívny. 

"On bol agresívny, jeho sa aj v robote báli," povedal brat obete. 

Čo presne sa v dome odohralo musia zistiť banskobystrickí vyšetrovatelia. Žene už však vzniesli vážne obvinenie a spracovali návrh na jej väzobné stíhanie.

Stanislave v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy