Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Brutálna vlámačka: Odvážneho strážnika zbili a zviazali
Zdielať na

Brutálna vlámačka: Odvážneho strážnika zbili a zviazali

LASTOMÍR / Do obce v okrese Michalovce prišli v noci zlodeji kradnúť. Vedeli presne kam idú. Za svoj cieľ si vybrali miestne poľnohospodárske družstvo. Zlodejov dobytka vyrušil miestny odvážny strážnik. Lúpežníci s nim nemali zľutovanie.

Išlo pravdepodobne o organizovanú partiu. Vytypované teľatá začali postupne vynášať z maštale a nakladať ich do špeciálne upravenej dodávky. Keď sa zjavil strážnik, vôbec sa nezľakli. "Hovorili po maďarsky a mali na sebe kukly. Boli piati. Jeden ma strážil a štyria kradli," hovorí o hroznej udalosti strážnik Václav Polák.

Surovo na neho zaútočili a po bitke ho zviazali. Po ich útoku skončil s mnohými zraneniami v nemocnici. "Zobrali ma, zviazali, dali na stoličku a povedali mi, že pozeraj do zeme, lebo ťa zabijem," pokračuje Václav.
Mladé teliatka sa mu bohužiaľ nepodarilo zachrániť. Keď si boli istý, že úbohý strážnik nedokáže privolať pomoc, pokojne svoju lúpež dokončili a z družstva na autách odišli. Hrozí im trest odňatia slobody 7 až 12 rokov. 

Strážnikov už druhý útok

Zlodeji ukradli podľa doterajších prepočtov desať teliat. Nejde o prvý prípad, dobytok v tomto okrese zmizol aj minulý rok. Aj vtedy sa stal obeťou Václav. "Vtedy boli v kuklách. V Košiciach mi opravovali sánku. Mal som ju zlomenú a šesť týždňov zoskrutkovanú." Je to už po druhýkrát, čo strážnik skončil v nemocnici pre bránenie majetku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy