Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Zlodeji ukradli kočiar za tri tisíc eur. Majiteľka prosí o pomoc
Zdielať na

Zlodeji ukradli kočiar za tri tisíc eur. Majiteľka prosí o pomoc

HLOHOVEC / Zlodeji nacúvali do dverí, vzali detský kočík v hodnote viac ako tri tisíc eur, naložili ho do auta a odišli. Celá krádež trvala iba tri minúty. Prípad rieši polícia v Hlohovci.

Auto s kradnutými poznávacími značkami nacúvalo v utorok o štvrtej nad ráno ku dverám obchodu Jeden z mužov vystupuje z auta, rozhliadne sa, či je vystavený kočiar na svojom mieste. Keď zistí, že áno, štartuje proces netradičnej krádeže. 

Potom už naberá všetko rýchly spád. Zlodej berie kočiar z limitovanej edície aj s príslušenstvom v hodnote viac ako tri tisíc eur, naloží ho do auta a obaja zlodeji utekajú z miesta činu ešte pred príchodom polície. 

"Toto si myslím, že bol na zákazku ukradnutý kočík, pretože bol z limitovanej edície," myslí si spolumajiteľka obchodu Eva Vráblová. 

Aby niekto v obchode takýmto spôsobom kradol, to v obchode ešte nezažili. Majiteľka naviac po predbežnom sčítaní škody zistila, že táto krádež ju bude stáť niekoľkonásobne viac ako bola len cena kočiara. Veľkú škodu spôsobila dvojica zlodejov aj na dverách a bezpečnostných rámoch. 

"Na objasnení prípadu polícia pracuje. V zmysle zákona hrozí za uvedený skutok odňatie slobody na tri až desať rokov," hovorí Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. 

Zlodeji si vybrali dosť netradičný kočiar, ktorý bežne v uliciach nenájdete. Je z limitovanej edície a ma na sebe dosť výrazne prvky, ktoré sa nedajú tak ľahko prehliadnuť. Majitelia veria, že sa im podari zlodeja vďaka všímavým svedkom nájsť. 

Ak sa podarí policajtom zlodeja nájsť, hrozí im okrem vezenia aj celková úhrada škody, čo znamená, že budú musieť zaplatiť nielen cena kočiara ale aj škodu na majetku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy