Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dopravná značka spôsobuje nehody
Zdielať na

Dopravná značka spôsobuje nehody

BRATISLAVA / Križovatka medzi Stupavou a Bratislavou spôsobuje mnohým vodičom problémy. Podľa niektorých môže minimálne za desať dopravných nehôd.

Dopravná značka medzi Bratislavou a Stupavou údajne spôsobila už desať dopravných nehôd. Podľa vodičov prekáža vo výhľade ak chcú odbočiť na cestu číslo 2 smerom do Stupavy.

Podobné problémy však môžu nastať aj na iných križovatkách. V tom čase treba kontaktovať správcu konkrétnej komunikácie. 

"My posúdime stav a pokiaľ naozaj ide o nejaký problém, tak sa obrátime na dopravnú políciu, aby vydala nové určenie dopravného značenia," hovorí Zuzana Hromcová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest. 

Slovenská správa ciest má však v kompetencii len cesty prvej triedy. Cesty nižšej kategórie majú v správe mestá, obce alebo vyššie územné celky. Križovatku medzi Bratislavou a Stupavou spravuje už národná diaľničná spoločnosť. Pracovníci, ktorý boli situáciu skontrolovať dali vodičom za pravdu. 

Michaela Michalová, hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti potvrdila, že na odstránení značky budú pracovať, vrátane výmeny dopravného značenia, kde sa zmení rozmer so zväčšeného na základný. Každú zmenu však musí správca konzultovať aj s odborom dopravnej polície.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy