Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Auto vpálilo do kamióna, takmer polovicou ostalo pod návesom
Zdielať na

Auto vpálilo do kamióna, takmer polovicou ostalo pod návesom

DRIETOMA / O živote a smrti niekedy rozhodujú centimetre. Svedčí o tom nehoda, ktorá sa stala na ceste medzi Trenčínom a Drietomou. Zrazili sa pri nej dve osobné autá a kamión. O obrovskom šťastí môže hovoriť pár z Česka, ktorí prežil náraz v takmer 80 kilometrovej rýchlosti.

Väčšina z tých, ktorým na ceste pred obcou Drietoma uvideli zdemolované auto pod kamiónom, si pomyslela, ze táto nehoda zrejme dopadla tragicky. Vozidlo skončilo pod zaparkovaným kamiónom po tom, ako sa vodič snažil vyhnúť vozidlu, ktoré pred ním zastavilo.  "Ja som normálne vyhodil blinker a zostal som stáť, dával som prednosť oproti idúcemu autu, vtom do mňa narazil," opísal situáciu šofér červeného vozidla.  Český vodič strhol riadenie a po náraze do Renaultu vpálil vo veľkej rýchlosti do kamióna na krajnici. Cela motorová časť sa doslova zapichla pod náves.

Tachometer na vozidle, ktoré skončilo pod kamiónom, sa zastavil na takmer 80 kilometrovej rýchlosti. V aute sedela okrem vodiča aj spolujazdkyňa. Náves kamióna prerazil čelné sklo a ako sa vraví, muž so ženou sa pozreli smrti do očí. Išlo o centimetre. Akoby zázrakom napokon obaja vyviazli bez jediného škrabanca.

Vodič Passatu, ktorý pravdepodobne nehodu spôsobil svojou nepozornosťou, sa paradoxne v ohrození života necítil. "On odbočoval, ja som prehliadol blinker, tak som to strhol a napasoval pod kamión, to je všetko," povedal po nehode vodič havarovaného auta. Tvrdil, že príliš rýchlo nešiel. Vodič červeného Renaultu, ktorého manželku napokon ako jedinú previezli s menšími zraneniami do nemocnice, to však videl inak.  Dychové skúšky u oboch vodičov boli negatívne.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy