Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tragická nehoda neďaleko Bánoviec. Auto sa zrazilo s kamiónom
Zdielať na

Tragická nehoda neďaleko Bánoviec. Auto sa zrazilo s kamiónom

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Hasiči, policajti i záchranári sa v stredu večer ponáhľali medzi obce Hradište a Jerichov. Nahlásili im totiž zrážku kamióna a osobného auta. Po príchode na miesto uvideli hotovú spúšť. Kamión bol v jednej priekope a auto v druhej. Za volantom sedel muž bez známok života.

K vážnej dopravnej nehode došlo asi dva kilometre za obcou Hradište. Podľa doterajších zistení a výpovede vodiča kamiónu prešlo osobné auto náhle do protismeru. Vodič kamiónu už zrážke nedokázal zabrániť. Došlo k čelnému stretu. Auto skončilo v jarku na jednej strane cesty a kamión v priekope na opačnej strane.

"Štyridsťaročný Michal z Trenčína jazdil na osobnom motorovom vozidle Renault Megane Scénic v smere od Prievidze na Trenčín. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde v tom čase jazdila jazdná súprava," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne, Eva Antalová.  

Vodič osobného auta zomrel na mieste. Utrpel vážne poranenia hlavy a pomôcť mu nedokázali ani záchranári. Na miesto bol privolaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Ten musí spolu s policajtmi zistiť, prečo na rovnom úseku cesty k zrážke došlo.

"Vôbec nevieme, čo sa stalo. Išlo o takmer čelný stret automobilu s kamiónom. Je tam v podstate iba jeden svedok, to je vodič kamiónu ale povedal, že mu vošiel do protismeru," povedal Milan Holéci, znalec z odboru Cestná doprava. 

"Po príchode na miesto bol kamión na jednej strane hodený v priekope a v druhej bolo havarované vozidlo osobné, v ktorom bol vodič bez známok života," ozrejmil Stanislav Ondrejka, veliteľ zásahu Hasičského a Záchranného Zboru v Bánovciach nad Bebravou. 

Michal z Trenčína, otec dvoch malých detí. Utrpel vážne poranenia hlavy a nepomohol mu ani rýchly zásah záchranárov. 

"Vodič Renaultu po zrážke s jazdnou súpravou utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na následky ktorých podľahol priamo na mieste dopravnej nehody," povedala Antalová. 

Osobné auto bolo také zdemolované, že jeho vodiča hasiči vystrihovali takmer pol hodinu. Cesta bola uzavretá do neskorej noci. 

Jednou z možností je aj to, že vodičovi osobného auta prišlo nevoľno a strhol volant do protismeru. Pri zrážke s plne naloženým kamiónom však nemal šancu na prežitie. Cesta bola uzavretá do neskorých nočných hodín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy