Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Uviazol na streche. Život mu zachránili až policajné putá
Zdielať na

Uviazol na streche. Život mu zachránili až policajné putá

TRENČÍN / V Trenčíne skončil v putách 25-ročný muž. Ale nie preto, že by sa previnil. Policajti mu ich nasadili, aby ho zachránili. Kamarát ho totiž zamkol v izbe a on sa cez strešné okno štvorposchodovej budovy pokúsil prejsť do iného bytu. Lenže tam uviazol.

Policajti boli na mieste v priebehu niekoľkých minút. Už počas príchodu z auta videli muža stojaceho na streche. "Operačný nám povedal, že tu je skokan, ktorý chce vyskočiť z okna," hovorí o prvotných informáciách zasahujúci policajt, Erik Moravčík. Muž visel na odkvape a kričal o pomoc. Pomaly mu dochádzali sily. O jeho záchrane rozhodovali sekundy.

Muž mohol každú chvíľu padnúť. "Rýchlo sme vybehli hore. Kolega ho držal za jednu ruku, druhý za druhú," opísal zásah Moravčík. Policajtom sťažoval zásah veľmi malý manévrovací priestor. Mali čo robiť, aby muža udržali. Počas mužovej záchrany museli policajti použiť dokonca aj putá. "Ja som si dal putá na svoju ruku, na jeho, aby sme ho aspoň trochu istili," povedal Ján Čakloš, zasahujúci policajt. Policajti najskôr zdemontovali okno a potom dostali dnu aj muža. Ten uviedol, že samovraždu spáchať nechcel. Kamarát ho vraj zamkol v byte a preto sa snažil dostať von cez strešné okno. Muž plánoval zaklopať na okno kamarátom, ktorí majú izbu na druhom konci budovy. Muž po záchrane odišiel na neznáme miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy