Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nora Kabrheľová do väzenia nepôjde. Súd vyhovel jej manželovi
Zdielať na

Nora Kabrheľová do väzenia nepôjde. Súd vyhovel jej manželovi

KOŠICE / Známa Košičanka Nora Kabrheľová do väzenia nepôjde. Hoci jej senát Okresného súdu za podvod vymeral 10-ročný trest , trestné stíhanie napokon druhostupňový súd zastavil. Vyhnúť sa väzeniu jej napokon pomohol sobáš s poškodeným a niekdajším nepriateľom Františkom Kabrheľom.

Kabrheľ nesúhlasil s trestným stíhaním svojej manželky a tak sa prípad dostal na krajský súd. Ten o jej ďalšom osude rozhodol za zatvorenými dverami na neverejnom zasadnutí. Kabrheľová, predtým Mojsejová čelila obžalobe z podvodu od roku 2013.  Kabrheľ tvrdil, že jej požičal vyše 850 tisíc , ktoré mu nevrátila. Znepriatelené strany sa na súde navzájom obviňovali z klamstva. Napokon sa však nečakane zmierili, najskôr v civilnom konaní, kde uzavreli zmier.

Okresný súd ju však vlani uznal vinnou a vymeral jej 10 ročný nepodmienečný trest. O pár týždňov však dvojica uzavrela manželstvo a Kabrheľ na súd doručil späťvzatie súhlasu s trestným stíhaním jeho manželky. Odvolací súd stíhanie zastavil. Verdikt je právoplatný. "Som rád, že súd vyhovel môjmu späťvzatiu trestného stíhania a tým pádom uzatváram túto kapitolu tohto pojednávania, ktoré bolo dlhé roky," vyjadril sa František Kabrheľ. S podnikateľkou sa redaktorke TV JOJ spojiť nepodarilo, telefón mala vypnutý. Podľa slov jej manžela má vážne zdravotné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy