Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súťaž sa zmenila na boj o život. Záchranári museli vyťahovať 12 detí z vody
Zdielať na

Súťaž sa zmenila na boj o život. Záchranári museli vyťahovať 12 detí z vody

Archívne video

BŘECLAV / Prvý máj bol na vodnej nádrži Vodné Mlyny na Břeclavsku v znamení jachtárskych pretekov. Pravdepodobne pre silný vietor sa ale niekoľko lodí počas pretekov prevrátilo a záchranári z vody vyťahovali pätnásť ľudí, z toho dvanásť detí.

Na Nových Mlynoch práve prebiehali majstrovstvá Českej republiky v jachtingu, keď náhly poryv vetra niekoľko lodí prevrátil a ich posádky skončili vo vode. "Zrejme vplyvom vetra sa prevrátilo niekoľko lodí súčasne. Na mieste bola ako prvá vodná záchranná služba, následne sa pridali aj hasičské jednotky z Hustopečí a Mikulova,povedal Blesku hovorca krajských hasičov Jaroslav Mikoška.

Hasiči z Hustopečí, ktorí boli na mieste prví, našli vo vode štyri deti, ktoré vytiahli do člna, odviezli na breh a zabalili do termofólie. Pri druhom výjazde na vodu našli posádku troch dospelých a troch detí v lodi, ktorá bola poškodená natoľko, že nemohla plávať ďalej.

Vodní záchranári potom vytiahli z vody ďalších päť detí, všetci vylovení majú rok narodenia okolo roku 2000. Troch násťročných museli záchranári ošetriť, jedného odviezť do nemocnice pre podchladenie. K nádrži privolali aj vrtuľník, ktorý ale len monitoroval hladinu, či sa ešte niekto nenachádza vo vode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy