Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prokurátora žaluje Araba podozrivého z týrania manželky
Zdielať na

Prokurátora žaluje Araba podozrivého z týrania manželky

BRATISLAVA / Prokuratúra podala obžalobu na cudzinca arabského pôvodu, ktorý je manžel Slovenky. Ide o prípad ženy, ktorej policajná vyšetrovateľka úradne napísala, že hrubé správanie manžela v islamskom manželstve musí strpieť. Televízia JOJ komunikuje s oboma stranami tohto zložitého sporu. Na základe trestného oznámenia a zásahu generálneho prokurátora, je obvinený muž väzobne stíhaný.

Od rána na bratislavskom súde rozhodovala sudkyňa o tom, či väzenie, v ktorom sa už niekoľko mesiacov nachádza muž zo Saudskej Arábie je dôvodné, alebo bude muž treste stíhaný na slobode. "Vy viete, že som nevinný. Vy to pán Striško dobre viete, že som nevinný," povedal obvinený.

Manžel pani Andrei, ktorá sa pred kameru TV JOJ postavila po prvý krát, je podnikateľ a veriaci moslim. Spolu majú maloleté deti. Od roku 2005 sa opakovane obracala na políciu pre týranie zo strany manžela.

Manžel pani Andrei cez svojich advokátov tvrdí, že mu ide o dobro detí a manželke nikdy neublížil. Chce sa o deti starať a v prípade prepustenia na slobodu, pre manželku nepredstavuje žiadnu hrozbu. Ďalej podajú obžalobu pre týranie zo strany prokuratúry, súd verejne prejedná už v júni.

"V uvedenej trestnej veci bola dňa 30. 3. 2017 podaná obžaloba. Okresného súdu Bratislava II dňa 24.04.2017 na neverejnom zasadnutí. Obvinený sa ponecháva vo väzbe. Zároveň bola zamietnutá žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu. Okresný súd Bratislava II zároveň vytýčil termín hlavného pojednávania na 14. 06. 2017 o 8:30 hod." uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy