Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladíkovi (16) našli v zaváraninovom pohári marihuanu, hrozí mu 10 rokov
Zdielať na

Mladíkovi (16) našli v zaváraninovom pohári marihuanu, hrozí mu 10 rokov

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Len 16-ročný mladík čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti. V zaváraninovom pohári mu totiž policajti našli marihuanu. Podľa jeho slov mala byť len na vlastné použitie.

Iba 16-ročný mladík čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti. Chlapca prichytili policajti so zaváraninovým pohárom plným sušenej rastliny. 

Policajti z Nového mesta nad Váhom si mladíka všimli pri cintoríne a rozhodli sa ho skontrolovať. "Pri kontrole zistili, že mladík pri sebe prechováva vrecko a zaváraninový pohár s obsahom konope," hovorí hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru Pavol Kudlička.

Iba pre svoju potrebu

Mladík sa obhajoval, že má marihuanu iba pre svoju potrebu, no vzápätí sa pri ňom našla malá váha a prázdne plastové vrecká. Okrem toho, množstvo sušenej rastliny, ktorú pri sebe mladík mal, nenasvedčovala tomu, že by ju chcel len pre seba. "Zadržané množstvo zodpovedá minimálne 33 jednorázovým dávkam," tvrdí Kudlička.

Mladík je napriek svojmu veku trestnoprávne zodpovedný. Policajti ho zadržali a vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. Prokurátor podal na podnet vyšetrovateľa návrh na väzobné stíhanie. 

Už len krok k tvrdým drogám

Chlapec sa pred sudcom kajal a prisľúbil svoju nápravu. Napokon ho pustili a stíhaný bude na slobode. Napriek tomu mu hrozí trest od troch do desiatich rokov. Vzhľadom na to, že je mladiství, znižuje sa hranica trestu na polovicu. 

Prípad tohto mladíka svedčí o tom, že aj pre tak podceňovanú rastlinu, akou marihuana je, sa môžete dostať do problémov. Na nebezpečenstvo tejto drogy upozorňujú aj odborníci. Väčšina ľudí závislých na tvrdých drogách podľa nich začínala práve s marihuanou. "Po čase pre neho nebude mať žiaden význam a automaticky siahne ďalej," hovorí Marián Daubner, odborník pre liečbu závislostí.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy