Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podpaľovali autá a chceli vykradnúť bar. Samo (15) a Matúš (19) skončili v putách
Zdielať na

Podpaľovali autá a chceli vykradnúť bar. Samo (15) a Matúš (19) skončili v putách

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Policajti zo Spišskej Novej Vsi sa venujú 15 ročnému Samovi a 19 ročnému Matúšovi. Týchto dvoch mladíkov zadržali po tom, ako sa pokúšali vlámať do benzínky a baru.

Minulú sobotu v centre Spišskej Novej Vsi horela dodávka. S plameňmi bojovali miestni hasiči. Od začiatku bolo zrejmé, že plamene nevznikli technickou poruchou.

Ďalšou horúcou nocou v Spišskej Novej Vsi bol 10 december. Vtedy plamene zničili dve autá, na dvoch uliciach ani nie 500 metrov od seba. Autá vzbĺkli v rozmedzí 15tich minút.

Podpaľačstvo aj krádeže

Podľa informácií TV JOJ sú mladíci podozriví aj z podpálenia viacerých kontajnerov v meste. Vďaka šikovnému zákroku policajtov zo spišskonovoveského obvodného oddelenia, by si hasiči už mohli trošku vydýchnuť.

Mladí páchatelia sa nešpecializovali iba na podpaľačstvo. Zaujímali ich aj vlámačky. Snažili sa dostať aj do benzínovej pumpy

"Spoločne kameňmi poškodili sklenenú výplň vchodových dverí na benzínovej čerpacej stanici s úmyslom odcudziť z priestorov čerpacej stanice peniaze a cigarety," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Lúpili s kameňom

Podobný scenár už raz vyskúšali. Pred pár dňami sa pokúsili vykrádnúť krčmu v centre mesta. Taktiež pomocou kameňa, ukradnúť chceli cigarety.

"Starší z obvinených kameňom rozbil sklenené výplne okna, cez ktoré sa mu vojsť do objektu nepodarilo. Preto kameňom rozbil ďalšiu sklenenú výplň okna, pričom boli vyrušení a z miesta ušli," dodala policajná hovorkyňa. Policajti s chlapcami stále vykonávajú procesné úkony. Vyšetrovanie ich kriminálnych činov ešte ani z ďaleka nekončí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy