Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda pri Ilave. Po čelnej zrážke zomrela matka troch detí
Zdielať na

Tragická nehoda pri Ilave. Po čelnej zrážke zomrela matka troch detí

ILAVA – Pri Dubnici nad Váhom v sobotu ráno vyhasol život 46 ročnej ženy – matky troch detí. Tá cestovala s manželom v osobnom aute. Na mokrej ceste však dostal šmyk a prešiel do protismeru. Tu sa zrazil s osobným autom. Náraz smeroval priamo na miesto, kde sedela Miroslava. Tá bola mŕtva na mieste. Vodičov oboch áut previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Najťažšie zranená spolujazdkyňa však utrpela také rozsiahle poranenia, ktorým na mieste podľahla.

Lekár leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzal ťažko zraneného vodiča, ktorý utrpel rozsiahle poranenia viacerých častí tela. 

Šmyk

K tragickej dopravnej nehode došlo asi 200 metrov za obcou Prejta. Cesta bola mokrá a vodič tohto osobného auta začal mať problémy v pravotočivej zákrute.

"Vodič Subaru neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal s vozidlom šmyk, v dôsledku čoho prešiel do protismeru," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

V tom čase tadiaľ prechádzalo osobné auto, ktorého vodič už nestihol zabrzdiť. Vozidlá sa zrazili v plnej rýchlosti a po zrážke skončili mimo cesty. Jedno bolo prevrátené na streche a jedno na boku.

Uzavretá cesta

"Po príchode na miesto bolo vozidlo Subaru prevrátené na boku, vo vnútri sa nachádzali dve zakliesnené osoby. Tie sme použitím hydraulického náradia vystrihli von," upresnil veliteľ zásahu Marián Rác.

Štyridsaťštyri ročný muž ktorý sedel za volantom a rovnako aj jeho 46 ročná manželka na sedadle spolujazdca boli v bezvedomí. Len čo ich hasiči dostali z auta von, prevzali si ich záchranári. Matke troch detí však napriek snahe pomôcť nedokázali.

Cesta bola uzavretá viac ako dve hodiny. Na miesto bol privolaný aj súdny znalec z odboru doprava. Ten ma za úlohu zistiť, prečo k zrážke došlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy