Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitý Štefan havaroval v Spišskej Belej. Policajtom tvrdil, že nešoféroval
Zdielať na

Opitý Štefan havaroval v Spišskej Belej. Policajtom tvrdil, že nešoféroval

KEŽMAROK / Ja som to auto nešoféroval, opakoval niekoľkokrát policajtom 25 ročný Štefan, ktorý stál vedľa havarovaného vozidla v Spišskej Belej. Auto bolo nabúrané v sĺpe. Podľa svedkov i polície však za jeho volantom sedel práve Štefan. V dychu mu namerali vyše dve promile.

"Ja som spôsobil dopravnú nehodu? Ja?" Toto sa pýtal policajtov vodič auta Štefan, ktorý tvrdil polícii, že za volantom havarovaného auta nesedel. Dokonca pre TV JOJ povedal svoju verziu, ako sa to všetko stalo.

"Prišiel som si do Spišskej Belej po svoje auto. Jedna nemenovaná osoba mi zobrala auto. Ja som ešte stihol skočiť do auta, potom sa odohrala bitka a takto to skončilo," tvrdil Štefan.

Opitý vodič

Na otázku, či bol v čase nehody za volantom odpovedal, že za volantom bol človek, ktorý mu auto ukradol. Údajný vodič narazil do stĺpa v obci Spišská Belá, ktorý sa zlomil. Auto sa po náraze dostalo do protismeru. Svedok, ktorý išiel za havarovaným autom, po nehode zastavil a išiel pomôcť. 

"Spýtal som sa ho, či je v poriadku, lebo sa mu dymilo z vozidla, tým pádom som volal 112, lebo som myslel, že je požiar. Ale nebol žiadny. Ja som nikoho iného v blízkosti auta nevidel," uviedol svedok nehody. 

Podľa výsledkov policajného vyšetrovania, havarované auto šoféroval práve Štefan. "Štefan bol podrobený dychovej skúške. Nameraná hodnota dosiahla 2,3 promile. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 25 ročnému Štefanovi," uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy