Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otrava v špekáčikoch zabíja psov, ohrozené sú aj deti
Zdielať na

Otrava v špekáčikoch zabíja psov, ohrozené sú aj deti

BOJNICE / Chovatelia psov a mačiek v Bojniciach sú v šoku. Rozčúlila ich informácia, že neznámy páchateľ rozhádzal po ulici v časti Dubnica špekáčiky, v ktorých bol jed na potkany. Chovateľov zvierat upozornili na hrozbu otravy aj cez mestský rozhlas.

Z rozhlasu v Bojniciach si mohli obyvatelia mesta vypočuť správu: "Žiadame majiteľov štvornohých psíkov, aby zvýšili ostražitosť pri venčení psíkov, nakoľko na ulici Tajovského boli zaznamenané rozhádzané špekáčiky plnené otravou na potkany"Špekáčiky so smrtiacim jedom boli porozhadzované hneď vedľa chodníka, pri rodinných domoch. Práve v týchto miestach sa pohybuje veľa psíčkarov.

Prípad riešia aj tunajší mestskí policajti. "Skontrolovali sme danú oblasť, robíme tam pravidelné kontroly, upozornili sme chovateľov psov, aby zamedzili pohybu, aby sa predišlo k otrave psov," vyjadril sa Peter Zamboj, náčelník MsP Bojnice.

Podľa odborníkov je jed na potkany pohodený pri chodníku veľmi nebezpečný nielen pre zvieratá, ale pre ľudí. "Takýto jed môžu zobrať aj deti do ruky, zjesť a môže sa niečo zlé stať aj človeku," vyjadril obavy Milan Sarvaš. Pokiaľ jed zožerie pes či mačka, ich záchrana je takmer nemožná. Zviera zomiera veľmi krutou smrťou, krváca zo všetkých otvorov, prichádza k vnútornému uduseniu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy