Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nejasnosti v kauze Weiss
Zdielať na

Nejasnosti v kauze Weiss

BRATISLAVA / Prokurátori generálnej prokuratúry od pondelka skúmajú spis futbalistu Vladimíra Weiss ml. Proti sebe stoja dva, pomerne kontroverzné dôkazy. Nezostrihané policajné video a na druhej strane krátky, niekoľkosekundový záznam z mobilu nakrútený počas jazdy v aute.

Spor, či slovenský futbalový reprrezentant šoféroval pod pod vplyvom alkoholu, vygradoval až potom, čo okresný prokurátor zastavil trestné stíhanie. "Pretože je jednoznačné, že skutok sa nestal," uviedol 6. apríla hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek.

V piatok sa objavilo video z policajnej kontroly, večer Weiss ml. na svoju obranu zverejnil video priamo z auta. Kombináciou oboch videí vzniká prienik, ktorý poukazuje na niektoré súvislosti.

V aute bolo aspoň trinásť ľudí, čo je evidentný priestupok.

TV JOJ

​Medzi nimi sú dvaja mladíci v úplne rovnakom, bielo-modrom pruhovanom tričku. Jedným je Weiss ml. s tetovaním na rukách, druhým je muž bez tetovaní.

Ten v aute zrejme. Nepotetovaná ruka trčí cez otvorené strešné okno.

TV JOJ

​Jednu z osôb v pásikavom tričku vidno v spomalenom zábere. Tvár má nalepenú na chrbát Dávida, kde má ruky nevidieť. Podľa polohy hlavy a tela zrejme musí sedieť priamo za "údajným vodičom" Dávidom. "To, že niekto bol podsunutý pod vodičom, jednoducho nemení nič na veci, že Vladimír Weiss to vozidlo nešoféroval," hovorí Weissov advokát Juraj Kuráň.

TV JOJ

​Na predných sedadlách sedia minimálne tri osoby, čo je ďalší priestupok. Na sedadle spolujazdca sú muž v saku a dievčina. Obaja vystupujú z dverí spolujazdca. Weissa na zábere nevidno, rovnako ani to, že by sedel vzadu.

V istom momente spoza ruky vodiča Dávida vyčnieva čosi bledšie. Môže to byť časť inej potetovanej ruky, ktorú vidno cez otvorené okno vodiča z policajného videa.

Generálna prokuratúra prípad ešte komplexne preskúma. Nezodpovedanými otázkami sú:

  • kto umožnil, aby sa v aute viezlo minimálne 13 osôb, z toho 4 vpredu
  • kto si sadol na miesto vodiča ako prvý
  • prečo na mieste vodiča sedeli dve osoby

Súvisiace články

Najčítanejšie správy