Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda. Muža, ktorý spadol zo žeriavu, oživovala aj miestna učiteľka
Zdielať na

Tragická nehoda. Muža, ktorý spadol zo žeriavu, oživovala aj miestna učiteľka

HRIŇOVÁ / Na strednom Slovensku sa stala tragická nehoda. Z rebríka žeriavu, z viac ako desať metrovej výšky, spadol päťdesiatjedenročný muž.

Tragédia sa odohrala v priestoroch pekárne v Hriňovej, kde partia robotníkov dokončovala prestavbu. Údajne tam už prebiehali posledné práce. Všetko videla z okna miestnej školy učiteľka, ktorá mala práve vtedy voľnú hodinu.

"Z okna som videla, keď spadol. Náhodou som sa pozerala, čo tam robí na tom žeriave a on medzi tým letel už," opisuje tragickú nehodu miestna učiteľka. 

"Päťdesiatjedenročný muž spadol zo žeriavu, z výšky približne desať až dvanásť metrov," ozrejmuje policajná hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Učiteľka okamžite bežala na stavbu a zranenému pomáhala až do príchodu záchranárov. "Dávala som mu umelé dýchanie, chlapi mi pomáhali, dávali mu masáž srdca a prebral sa. My sme boli šťastní, prešťastní, že žije a medzitým prišla sanitka," vysvetľuje učiteľka.

Na hriňovskom ihrisku pristál záchranársky vrtuľník, ktorý pacienta previezol do nemocnice. "Muž utrpel drvivé poranenia viacerých častí tela. Leteckí záchranári ho v kritickom stave transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," povedal Boris Chmel, hovorca OS ZZS. 

V nemocnici v Banskej Bystrici už o život zraneného muža bojovali lekári. "Pacient utrpel vážne poranenia a napriek maximálnemu úsiliu lekárov a záchranárov zraneniam podľahol," skonštatovala hovorkyňa banskobystrickej nemocnice Ružena Maťašeje.

Muž údajne na stavbe pomáhal svojmu kamarátovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy