Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tínedžeri sa na opekačke pohádali, skončilo to dobodaním jedného z nich
Zdielať na

Tínedžeri sa na opekačke pohádali, skončilo to dobodaním jedného z nich

KĽAČANY / Dramaticky sa skončila nevinná grilovačka mladých ľudí neďaleko Hlohovca. 14-ročný Patrik tam niekoľkokrát nožom bodol o rok staršieho kamaráta, ktorý skončil v nemocnici. Patrik sa postavil pred sudcu.

Iba 14-ročného Patrika predviedli policajti pred sudkyňu Okresného súdi v Trnave krátko po 14 hodine. Na chodbe pred pojednávacou miestnosťou ho čakala rodina, ktorá ho od piatka, keď ho zadržala polícia, nevidela. Chlapec si tvár ukrýval za papiermi. "Vyšetrovateľ obvinil 14-ročného mladíka z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," vyjadrila sa Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Verdikt o jeho osude sudkyňa vyriekla krátko pred 17 hodinou popoludní. Rodina, ako aj samotný Patrik neskrývali bolesť a lútosť nad jeho nerozvážnym činom. "Okresný súd Trnava vzal obvineného z dôvodu tzv. preventívnej väzby. Obvinený podal proti uzneseniu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Trnave," povedala Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu Trnava.

Partia mladých ľudí prišla do obce Kľačany na opekačku. Navštívil ich aj sused, ktorý býva neďaleko v maringotke a dal im drevo. No po chvíli sa odpojil a tak to, čo sa napokon stalo nevidel. 

Zábava mladých ľudí sa vo večerných hodinách zmenila. Strhla sa totiž hádka medzi Patrikom a Adamom, keď Patrik schytil nôž a svojho kamaráta niekoľkokrát bodol. Podľa ďalších informácií sa mal vraj Patrik len brániť potom, ako mu štyria ďalší chlapci mali uštedriť pár buchnátov.

Po hádke skončil 15-ročný Adam s niekoľkými ranami v tele. Chlapec v ukrutných bolestiach prešiel niekoľko metrov k rodinnému domu, kde mu jeho majitelia poskytli pomoc. Podľa pani, ktorá ho ošetrovala, mu síce kamaráti síce zavolali záchranárov, no potom odišli. Napriek tomu, že sa žena a jej rodina preľakli, s Adamom stále komunikovali a rany mu až do príchodu záchranárov ošetrovali. Bol taký vysilený, že omdlieval.

Chlapca lekári ihneď operovali a je mimo ohrozenia života. Patrika, ako aj jeho najbližších, jeho skratové konanie mrzí, no čo sa stalo už späť nevráti. K hádke na opekačke, kde sa zrejme aj popíjalo, malo podľa kamarátov oboch chlapcov prísť pre dve dievčatá. Patrikovi hrozí sedem rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy