Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sadli za volant s vyše dvomi promile, jedno auto skončilo na streche
Zdielať na

Sadli za volant s vyše dvomi promile, jedno auto skončilo na streche

PINCINÁ / Lučeneckí policajti chytili cez víkend 42-ročného Daniela a 38-ročného Romana. Nafúkali viac ako dve promile. Druhý z nich na aute havaroval. Nezvládol prejazd serpentínami za obcou Pinciná v okrese Lučenec. Obidvaja sú momentálne v policajných celách.

Roman sa vracal z práce domov, do rimavskosobotského okresu. Za obcou Pinciná narazil do betónového múru. Náraz do múru bol taký silný, že jeho auto prevrátilo nabok. Prví boli na mieste hasiči z Lučenca. Hasiči ho vyslobodzovať nemuseli, vyšiel sám. S ľahkými zraneniami skončil v opatere záchranárov.
"Vodič bol pri vedomí, komunikoval, nejavil žiadne známky ďalšieho zranenia. Bol v miernom šoku. Bola mu privolaná RZP-čka, ktorá mu poskytla ďalšie ošetrenie," opisuje zásah Peter Farkaš , veliteľ zásahu HaZZ LUČENEC. Ešte v sanitke sa podrobil dychovej skúške. Nafúkal vyše dve promile.

Po vyšetreniach v nemocnici skončil na policajnej stanici. Vodičova mama je z celej udalosti v šoku. Jej syn si údajne nikdy nesadol za volant opitý. Takýchto vodičov dokonca odsudzoval. Podľa informácií TV JOJ sa v ten deň pohádal s manželkou. Romana po vytriezvení vypočuli, už čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Trest za svoje nezodpovedné konanie sa dozvie v superrýchlom konaní, tak ako aj druhý vodič, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy