Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Odsúdenému vrahovi dala druhú šancu. Zabil jej deti pred očami
Zdielať na

Odsúdenému vrahovi dala druhú šancu. Zabil jej deti pred očami

DEARBORN HEIGHTS / Gregory Green dobodal začiatkom 90. rokov svoju manželku, ktorá bola v šiestom mesiaci tehotenstva. Napriek tomu mu chcel dať pastor Fred Harris po prepustení druhú šancu. Hoci niekoľkokrát porušil aj podmienku, pastor napísal michiganským autoritám list v jeho prospech. Aj vďaka nemu ho po 15 rokoch prepustili. A potom sa zaľúbil do pastorovej dcéry.

Keď v roku 1991 dobodal Gregory Green svoju tehotnú manželku, zavolal následne policajtov, priznal sa a čakal na zatknutie, uvádza v článku denník Mirror. Tvrdil, že konal v pomätení mysle, no súd ho aj tak poslal za mreže. V roku 2008 ho aj vďaka lobovaniu pastora Freda Harrisa prepustili. Vtedy 49-ročný Gregory sa zamiloval do jeho dcéry, Faith. Ako jej otec, aj ona verila, že Gregory si zaslúži druhú šancu a jeho sympatie mu opätovala.

Faith Greene mala z predchádzajúceho vzťahu dve deti, 17-ročnú dcéru Karu Allen a 19-ročného syna Chadney Allena. O dva roky neskôr sa Faith a Gregory vzali a narodili sa im dve dcéry, najprv Koi a potom Kaleigh. Susedia ich považovali za sporiadanú rodinu, no Faith už čoskoro zistila, že urobila obrovskú chybu, keď začal byť Gregory agresívny.

Už v roku 2013 sa pokúsila získať súdny zákaz, aby sa k nej a deťom Gregory nemohol priblížiť. Jej návrh zamietli. V auguste 2016 vyplnila rozvodové papiere, bol to už jej tretí pokus. Gregory sa rozhodol, že ak s rodinou nemôže byť on, nebude nikto.

V noci, 21. septembra, vzal svoje dve malé dcéry, zamkol ich v aute a do vozidla zaviedol hadicu napojenú na výfuk. Dievčatá sa udusili. Potom ich odniesol do ich postieľok. Potom zviazal svoju manželku na stoličke v pivnici a mučil ju. Strelil ju do nohy a rozrezal jej tvár od ucha až po bradu. Vtedy už vedela, že ich malé dcéry sú mŕtve, no Gregory pokračoval.

Dotiahol do pivnice aj jej staršie deti a pred jej očami ich zastrelil. Keď Faith už takmer vykrvácala, zavolala núdzovú linku a k činu sa priznal, presne ako pred 25 rokmi pri prvej vražde. Faith napokon lekári zachránili.

Našla v sebe silu, aby si o mesiac neskôr išla vypovedať na súd. Manželovi zaželala, aby navždy horel v pekle. Po tragédii trpela krátkodobou stratou pamäte, posttraumatickou poruchou, migrénami a nočnými morami. "Niekedy sa mi sníva o tej noci, keď sa to stalo a zobudím sa s krikom mysliac si, že by som mohla moje deti zachrániť. Potom si uvedomím, že tá nočná mora je skutočná a moje deti sú naozaj mŕtve a ja sa musím snažiť nájsť silu, aby som nejako prežila deň. Moje deti mi chýbajú tak veľmi, že sa to ani slovami nedá vyjadriť," opisuje zúfalstvo Faith Greene.

Hoci sa Gregory pokúsil ospravedlniť, šancu na slobodu dostane najskôr ako 97-ročný. Za príšerný zločin dostal trest v minimálnom trvaní 47 rokov

Súvisiace články

Najčítanejšie správy