Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Počas práce na záhrade zavalila muža zemina a skaly
Zdielať na

Počas práce na záhrade zavalila muža zemina a skaly

DOBRÁ NIVA / Rýchla akcia hasičov aj záchranárov v Dobrej Nive zachránila muža zavaleného zeminou a skalami. Nešťastie sa stalo počas stavebných opráv na záhrade, kde ho zavalil oporný múr, keď pracoval so svojím svokrom. Hasiči ho museli vyhrabávať ručne. S vážnymi poraneniami ho vrtuľník previezol do banskobystrickej nemocnice.

Počas stavania múru zavalili muža zemina a skaly. Tie sa zosunuli náhle a bez varovania. Mužovi pomáhal na záhrade aj jeho svokor, ten podľa svedkov stihol odskočiť nabok, no na mladého muža sa všetko zosypalo.

Pod ťažkými kusmi skál mu zostala zaseknutá ruka aj noha, potrebná bola pomoc hasičov. "Postihnutý bol zavalený oporným múrom, vysokým približne dva metre," opisuje situáciu Martin Jaso z HaZZ Zvolen. Trvalo dlhé minúty, kým sa podarilo muža vyslobodiť a naložiť na nosidlá. Sanitkou ho previezli na malé letisko na okraji Dobrej Nivy, kde už čakal záchranársky vrtuľník. Pacienta s poranenými končatinami odtiaľ letecky previezli do banskobystrickej nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy