Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovák pašoval marihuanu za 8 miliónov eur
Zdielať na

Slovák pašoval marihuanu za 8 miliónov eur

JUŽNÉ TIROLSKO / Talianska polícia zadržala v Južnom Tirolsku slovenského vodiča. Počas rutinnej kontroly jeho kamiónu totiž objavili náklad, ktorý všetkých poriadne prekvapil. Vodič prevážal viac ako tonu marihuany v hodnote 8 miliónov eur.

Podľa rakúskej spravodajskej agentúry sa v kamióne nachádzalo takmer jeden a pol tony marihuany zvanej aj konopa indická. Zhabané množstvo z kamióna, ktorý zastavili v Južnom Tirolsku, následne v kasárňach v meste Schlanders hodiny počítali a vážili. Množstvo drogy zodpovedá vyše štyrom miliónom dávok marihuany. Jej hodnota na čiernom trhu by bola približne 8 miliónov eur. Slovenský vodič údajne odmieta vypovedať, nie je tak zatiaľ jasné, odkiaľ droga pochádza.

"Talianski kolegovia nás doposiaľ o spoluprácu nepožiadali, avšak keď tak urobia, budeme im maximálne nápomocní a poskytneme im potrebnú súčinnosť," hovorí Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia SR.  Podľa dokumentov, ktoré mal 42-ročný muž pri sebe, viezol rastliny z južného Talianska. Oficiálne však malo ísť o sadenice olivovníkov a citrónovníkov. Špecifický pach marihuany však políciu priviedol na utajený náklad. Po odstránení predných stromčekov, narazili policajti na balíky s drogou. Tie sa nachádzali v nákladnom priestore, ale boli schované aj v ďalších úložných priestoroch po celom vozidle.

"Zatiaľ môžeme potvrdiť len to, že náš zastupiteľský úrad v Ríme, ani konzul ani policajný pridelenec, neboli zatiaľ talianskou políciou informovaný a nekontaktoval nás ani slovenský vodič kamióna. Ďalšie podrobnosti zisťujeme," informoval Igor Skoček z Ministerstva zahraničných vecí SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy