Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Malé dieťa sa utopilo v potoku, matke po ňom ostala len hračka
Zdielať na

Malé dieťa sa utopilo v potoku, matke po ňom ostala len hračka

KOJATICE / K tragédii došlo v rómskej osade v obci v Prešovskom kraji. Tri a pol ročný chlapček sa hral vonku na dvore. Stačilo pár minút nepozornosti a zrazu zmizol svojej 22-ročnej matke z dohľadu. Hľadala ho celá osada. Ako prvú našli pri potoku jeho obľúbenú hračku - autíčko.

Malý Mirko podľa slov jeho matky zmizol v okamihu. Nemohla uveriť, žeby bol ďaleko. Keď sa jej ho nepodarilo nájsť, zalarmovala rodinu, neskôr sa pridali všetci z osady.  Hľadali aj pri blízkom potoku. V smere toku do susednej dediny objavili Mirkovu najobľúbenejšiu hračku a už tušili, že hľadanie možno bude mať tragický koniec. O kúsok ďalej sa to potvrdilo.

Chlapca našli tvárou ponoreného do vody. Hoci sa mu 23-ročný Michal pokúšal poskytnúť prvú pomoc a oživoval ho takmer polhodinu, nepodarilo sa to už ani záchranárom, keď prišli na miesto. Telo chlapca prevzala po obhliadnutí znalcom pohrebná služba. Polícia začala v prípade vyšetrovanie. Rodina je zo straty zdesená,  pre 22-ročnú matka to bolo jej jediné dieťa. Po Mirkovi jej neostala ani jediná spomienka v podobe fotografie, len jeho obľúbená hračka. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy