Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počas údenia došlo pri rodinnom dome k výbuchu
Zdielať na

Počas údenia došlo pri rodinnom dome k výbuchu

TEPLIČKY / V obci Tepličky zasahovali v utorok večer všetky záchranné zložky. V prístavbe jedného z rodinných domov vybuchla fľaša s acetylénom. V nemocnici skončila 63-ročná žena.

K takmer fatálnemu nešťastiu prišlo krátko pred polnocou. Na pozemku rodinného domu, konkrétne v prístavbe, mal majiteľ údiť domáce výrobky, keď z dosiaľ nezistených príčin vypukol požiar. No ten sa rýchlo rozšíril. "Podľa prvotných informácií malo prísť k požiaru a následnému k výbuchu jednej z acetylénových fliaš v prístavbe rodinného domu," informovala hovorkyňa KR PZ Trnava, Mária Linkešová.  

Obyvateľov blízkych domov rana zo silného výbuchu zobudila. O pár minút nato dorazili na miesto záchranné zložky. Zatiaľ, čo hasiči dostali oheň rýchlo pod kontrolu, záchranári ošetrovali zranenú 63-ročnú pani Máriu. Pri výbuchu utrpela v oblasti hlavy a krku popáleniny 2. stupňa, s ktorými ju záchranári previezli do nemocnice v bratislavskom Ružinove. Našťastie nestála v tesnej blízkosti explózie.

Pani Mária je mimo ohrozenia života a v stabilizovanom stave zostáva na klinike popálením. Nikto iný sa pri výbuchu nezranil a neporušila sa ani statika priľahlých domov. Čo sa presne na mieste stalo a prečo fľaša vybuchla zatiaľ nie je známe. Polícia udalosť vyšetruje, začala už trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy