Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Košiciach ušli dvaja väzni
Zdielať na

Pri Košiciach ušli dvaja väzni

ŠACA / Z rybníka, kde pod dohľadom dozorcov pracovali trestanci z väznice v Šaci, ušli dvaja väzni. Pátrali po nich desiatky príslušníkov zboru väzenskej a justičnej stráže, policajti so psami aj vrtuľník.

Odsúdení väzni pracovali v areáli ešte len druhý deň, predpoludním dvaja z nich zmizli v rákosí. Podľa správcu rybníkov, ktorí s väzňami spolupracuje už niekoľko rokov, boli disciplinovaní a od ráno mali dobrú náladu. Nič nenasvedčovalo tomu, že plánujú útek. Jeden z nich sa údajne pýtal na toaletu, ďalší sa vraj vybral za ním.

Obaja kradli

"Po toľkých rokoch samá spokojnosť a myslím, že aj oni boli tu spokojní. Neviem, čo ich k tomu viedlo," tvrdí správca rybníkov. Po mužoch začali pátrať. Zvyšných deväť trestancov prerušilo prácu a všetci sa vrátili do väznice. 

Po dvadsaťjedenročnom Andrejovi a tridsaťsedemročnom Stanislavovi nebolo ani stopy. Polícia žiadala o pomoc aj občanov obce. Stanislava našli pri miestnom poľnohospodárskom družstve. 

Napokon sa našiel aj Andrej a obaja skončili ústave na výkon väzby v Šaci. Sú zaradení na minimálnom stupni stráženia. Starší odsúdený si odpykáva trest za krádež mlieka v supermarkete. Z väzenia ho mali pustiť v lete. Mladší Andrej kradol nerezové dielce z veľkovýkrmne ošípaných. Za mrežami mal byť do konca roka. Svojím útekom si ale trest obaja predĺžia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy